item1
IMGP1371

Takinkääntöviikolla vaihdetaan kesän kuulumiset. Takkeja on käännetty liki 20 vuotta.

Mallusjoen nuorisoseurantalo sijaitsee kylän keskellä Mallusjärven tuntumassa. Seurantalolla näytellään, pelataan sählyä, yms. ja loppukesästä kuunnellaan erilaisia kulttuuriesityksiä. Kulttuuriesitysten lomassa verestetään vanhoja tuttavuuksia ja siemaillaan melko sivistyneesti olutta. Siis kyseessä tietysti legendaarinen Takinkääntöviikko.

Seurantaloa voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin. Kohtuuhintaisella vuokralla saa mukavan maalaismiljöön erilaisiin tapahtumiin. Talolla on vietetty vuosien saatossa monet syntymäpäivät. Moni nuoripari on papin aamenen jälkeen juhlistanut hääpäiväänsä Mallusjärven rantatörmällä.

Siis, jos on syytä kokoontua kysy tilan vuokrauksesta Viljasen Maijalta 0407219435.

TAKINKÄÄNTÖ-nimellä on alkoholipoliittinen tausta: povitaskuissa ja autojen takakonteissa piileksivät "kielletyt" kossut vaihdettiin oluthanoihin ja julistettiin, että maajussienkin täytyy kerran vuodessa rentoutua ja viettää sosiaalista elämää oluen, ystävien ja hyvän musiikin seurassa. Takki käännetään myös musiikillisesti - joka ilta kuunnellaan maalaiskylälle vieraampaa musiikkia: jazzia, laulelmaa, klassista musiikkia. Esiintyjät ovat alansa huippuja.

TAKINKÄÄNTÖVIIKON ainutlaatuinen tunnelma alkaa jo olla tunnettu ympäri Etelä-Suomen. Tasokkaita esiintyjiä tuntuu riittävän, sillä yleisön ja esiintyjien välinen kontakti on ilta illalta yhtä upea. Talo avataan joka ilta kuudelta, musiikki alkaa yleensä kahdeksan, yhdeksän tienoilla ja meininki jatkuu yli puolen yön.

Alustava ohjelma 2011

Työväkeä

Vanhat takinkääntöviikon ohjelmat

vanhoja kuvia

tunnelmaa

Ohjelma 2011

VAPAA SISÄÄNPÄÄSY kaikkina iltoina on festarimme erikoisuus, n. 80 talkoohenkilöä huolehtii vieraiden hyvinvoinnista. Saksalaistyyppistä, haudutettua hapankaalia ja oman kylän bratwursteja sekä vohveleita ym. on tarjolla nälkäisille.

Esiintyjillekin keikka poikkeaa ehkä tavanomaisesta. Esiintyjät kyselevätkin välillä pääsyä uusintaan ja niitä on mahdollisuuksien mukaan järjestetty.

item3