Suomen Paras Kirjasto 1996 
Putulan yksityinen kyläkirjasto

Lainauksia SUOMEN PARAS Matkaoppaasta vuodelta 1996:

"Kuten me kaikki varsin hyvin tiedämme, Suomi on maailman paras maa.Mutta mikä on parasta Suomessa? Tähän monia askarruttavaan ja moniulotteisuudessaan haastavaan kysymykseen ei helposti löydy tyhjentävää vastausta - tai niitä on vähintäänkin yhtä monta kuin vastaajiakin. TV-sarja Suomen Parhaat ja sen käsinkosketeltava seuralainen - tämä kirja - tarjoutuvat auttamaan ja antavat omat ehdotuksensa maamme ehdottomista valioista." ...

"Lopullisissa valinnoissa olemme pyrkineet toimimaan paitsi maakunnallisen tasapuolisuuden, myös yllätyksellisyyden ja innovatiivisuuden viitoittamalla polulla."

" Päijät-Hämeen sydämessä Hämeenkoskella sijaitsevassa 80 asukkaan Putulan kylässä toimii asukkaittein oma, yksityinen kyläkirjasto. Alkunsa kirjasto on saanut jo viime vuosisadan puolella, jolloin kyläläisetkeräsivät kirjoja kylän lukutupaan. Sittemmin lukutuvan kirjat lahjoitettiin kunnan ylläpitämään sivukirjastoon. Vaan kun kylän asukasluku pikemminkin hiipui kuin nousi, sipaisi kunnan juustohöylä sivukirjaston pois.

Kyläläiset eivät kuitenkaan hevillä suostuneet luopumaan lukuharrastuksestaan, vaan hakivat kirjansa takaisin ja avasivat oman kirjaston. Kevarin taloon kokoontuvat niin alkuasukkaat kuin kesävieraatkin vaihtamaan kuulumisia ja lainaamaan kirjoja. Tällä hetkellä kädestä käteen kiertää noin 5000 nidettä, mutta kokoelmaa kartutetaan kaiken aikaa. Tavallinen matkalainenkin voi poiketa tutustumassa paikallisen lukuvimman hedelmään."

 

 

 

 

 


Putulan kirjasto- ja kotiseutuyhdistys ry