Elvis fan clubin nettisivut muuttavat - uusi osoite on www.elviskerho.fi

The Official Elvis Presley Fan Club of Finlandin viralliset www-sivut ovat olleet toiminnassa syksystä 1998 alkaen, eli runsaat 15 vuoden ajan. Sivujen tarkoituksena on ollut toimia Suomen Elvis-tapahtumien tiedotuskanavana sekä Elvis fan clubin jäsenten yhteisenä Elvis-portaalina. Erilaisia, ja erikokoisia Elvikseen tavalla tai toisella liittyviä tapahtumia - konsertteja, näyttelyitä, iltamia jne. - onkin maassamme järjestetty yleensä useita kymmeniä vuosittain. Fan clubin varapresidentin roolissa olen pyrkinyt löytämään usein kiireisestä päivätyöstäni huolimatta myös aikaa tuorempien Elvis-tapahtumien uutisoimiseen fan clubin sivuilla. Tärkeänä apuna näiden tapahtumien "metsästykseen" ovat tarjonneet muutamat erityisen valveutuneet ja aktiiviset fan clubin jäsenemme - joten suuri kiitos heille tähänastisesta - ja heidän arvokasta panostaan tarvitaan varmasti myös jatkossa! Ja myös muiden, uusien aktiivien apua tarvitaan, onhan kyseessä yhteinen asia! Eli kaikki Elvis-harrastajat voivat infota tietoonsa tulleistaan, maassamme toteutettavista Elvis-tapahtumista clubimme osoitteeseen elviskerho@hotmail.com, jotta saamme tiedon levitettyä myös jatkossa mahdollisimman laajalle yleisön tietoisuuteen fan clubin sivujemme kautta.

Aktiivisimmillaan näillä fan clubin sivuilla oli käynyt noin 60.000 vierailijaa vuositasolla, ja tämä tapahtui vuonna 2005, ennen facebookin ja muiden sosiaalisten medioiden valtakautta. Nykyäänhän fan clubilla on oma osio lisäksi facebookin puolella - totta kai - sillä pyrimme olemaan esillä myös sosiaalisessa mediassa, ja olemme saaneet clubina myös paljon seuraajia sitä kautta. Mutta edelleen on olemassa suuri joukko faneja ja Elvis-musiikin harrastajia, jotka eivät käytä sosiaalista mediaa, ja haluavat saada tiedon tulevista Elvis-tapahtumista näiltä jo perinteisiltä fan clubin sivuiltamme. Ja usein infoamme tulevista Elvis-tapahtumista ensin näillä fan clubin sivuilla, jonka jälkeen samainen tieto siirtyy tarvittaessa facebookin puolelle. Ja luonnollisesti fan clubimme jäsenlehden, The Kingin uusimmat numerot esitellään näillä sivuilla ensimmäisenä, samoin kuin fan clubimme presidentti Hannu Ignatius infoaa tarvittaessa ajankohtaisista asioistamme omalla palstallaan näiden www-sivujemme kautta.
  
Sivusto on toiminut palveluntarjoajan samalla osoitteella vuodesta 1998 alkaen aina vuoteen 2013 asti. Nykyinen palveluntarjoaja DNA lopettaa kuitenkin kotisivujen ylläpidon joulukuussa 2013, jonka johdosta fan clubin oli selvitettävä ja etsittävä syksyn 2013 aikana vaihtoehtoja uudeksi palveluntarjoajaksi tulevia www-sivujaan varten. Webmasterin ominaisuudessa tämän muutoksen tekninen toteutus oli allekirjoittaneen vastuulla. Tällöin avautui myös mahdollisuus rekisteroidä uusi osoite fan clubin sivuille. Uuden osoitteen oli tarkoitus olla edellistä huomattavasti lyhyempi ja helpommin muistettava. Muutoksen yhteydessä fan clubin sivut saivat myös pienen päivityksen ulkonäössä, eli hieman raikkaampaa ilmettä uuden etusivun värityksen myötä. Sivujen sisältö ja uutisointitapa on muutoin muutostilanteessa samanlainen, eli pääpaino on edelleen erilaisten Elvis-tapahtumien uutisoinnissa Suomessa. Sisältöä pyritään kuitenkin kehittämään resurssien ja tarpeen mukaan myöhemmin.

Fan clubin www-sivujen uusi osoite on 1.12.2013 alkaen: www.elviskerho.fi - ja uudet tapahtumapäivitykset toteututaan jatkossa näiden uusien www-sivujen kautta. Vanhat www-sivut poistuvat kokonaan käytöstä vuoden 2013 loppuun mennessä.


Lahdessa 1.12.2013
OEPFC/vr