VALTAKUNNALLINEN

ELVIS-KESÄTAPAHTUMASuomen Elvis-kerho eli virallisemmin The Official Elvis Presley Fan Club of Finland kokoontui perinteiseen valtakunnalliseen kesätapahtumaansa vuonna 2004 Valkeakoskelle, hotelli Waltikan tiloihin lauantaina 10.7.04. Kyseessä oli järjestyksessään jo 18. kesämeeting clubimme historiassa, sillä näitä tapahtumia on järjestetty joka kesä eri puolella Suomea jo vuodesta 1987 lähtien.


Historian siipien havinaa oli aistittavissa tällä kertaa erityisesti siitä syystä, että historian ensimmäinen Elvis-kesätapahtuma pidettiin nimenomaan täällä Valkeakoskella 1987. Silloin tapahtumapaikkana toimi Mallasvesi -järven vastakkaisella rannalla muutaman sadan metrin päässä sijaitseva Apian kansanpuiston alue. Paljon on muuttunut tuosta ensimmäisestä, pienimuotoisesta kokoontumisesta; vuosien mittaan tapahtumaan osallistuneiden ihmisten väkimäärä on ainakin kymmenkertaistunut, ulkoiset puitteet ovat kehittyneet, samoin tapahtumien ohjelmaa on muutettu ja kehitetty vuosien mittaan fanien toiveiden mukaisesti siten, että tapahtumaan osallistuvat Elviksen musiikin ystävät saisivat tilaisuudesta mahdollisimman paljon irti. Näin tapahtui myös tänä vuonna, ja tapahtuman suuresta suosiosta kielii jotain omalta osaltaan myös se seikka, että jo hyvissä ajoin ennen kesämeetingin alkua hotellin majoituskapasiteetti oli myyty loppuun. Näin oli tapahtunut itse asiassa myös viime vuoden kesätapahtuman yhteydessä, eli huoneet kannattaa siis varata hyvissä ajoin, jotta ei jää rannalle ruikuttamaan. Tiedossani on, että eräät tämänvuotiseen tapahtumaan saapuneet joutuivat turvautumaan kaukaisimmillaan Hämeenlinnan hotellitarjontaan osallistuakseen Valkeakosken iltatapahtumaan.


Valkeakosken kesätapahtuma noudatteli edellisvuosien aikana hyviksi koettuja muotoja. Päivätapahtumassa oli perinteiseen tapaansa sangen laajamuotoinen Elvis-tuotteiden myyntitapahtuma, jossa tänä vuonna oli perinteisten levyliikkeiden lisäksi myyntitarjontaa lisäämässä lukuisien yksityisten henkilöiden Elvis-aarteet. Myyntimylläkän aikana dvd- ja cd-uutuustuotteet, samoin kuin harvinaisuudetkin tekivätkin hyvin kauppansa. Iltapäivän aikana OEPFC:n presidentti Hannu Ignatius meklaroi tuttuun tapaansa Elvis-huutokaupassa, jossa tänäkin vuonna kymmenet tuotteet vaihtoivat omistajaa - myydyt tuotteet vaihtelivat muutaman euron hintaisista vanhoista Elvis-lehdistä aina arvokkaisiin Elvis-promo-levyihin. Päivätapahtuman päätteeksi viereisessä salissa esitettiin videotykillä parhaita paloja Elviksen vuoden 1968 odotetusta comeback -uutuus-dvd:stä, jota siirtyi seuraamaan toista sataa silmäparia.


Iltatapahtuma pidettiin Waltikan tyylikkäässä ravintolasalissa, jossa luotto-dj:mme Daddy-O-Tähtinen pyöritteli Elvis-musiikkia cd-lautaselta, ja todellinen vetonaula, eli maamme parhaimpana Elviksen 60-luvun musiikin esittäjänä tunnettu Whistle Bait -bändi villitsi ravintolan juhlakansaa aina pikkutunneille asti. Whistle Baitin takuuvarman menestyksen jälkeen Elvis-tulkki 'Johny Presley' oli illan yllätysohjelmanumerona Valkeakosken kesätapahtumassamme.Täydellinen tapahtumaraportti Valkeakoskelta on luettavissa The King -lehden numerossa 3/2004.

Teksti:
Ville Rainisto
OEPFC of Finland

17.7.2004Myyntimylläkkää Valkeakosken tapaanLevyuutuudet kiinnostivat myös ValkeakoskellaElvis-videotykkiesitystä seurasi toistasataa silmäpariaWhistle Bait hurmasi yleisönsä jälleen kerran

Tapahtuman mainosjuliste 2.6.2004
Meksikon Elvis Suomessa - Jonathan
12.8.2004