Elvis-kerhon presidentti Hannu Ignatius informoi ajankohtaisista kerhon asioista tällä palstalla.

 

     
       
       
   
 Tampere 21.12.2011

If Every Day Was Like Christmas…

Melko lailla kaikki vuoden varren asiat fan clubimme osalta tuli joulu-Kingin pääkirjoituksessa puitua. Joten paljon ei asiantynkää jouluiselle Pressan palstalle jäänyt. Yksi asia, joka jäi hieman vähäisemmälle maininnalle pääkirjoituksessa, vaatii mielestäni täydennystä ja selvennystä. Ja se on clubin yhteydessä 12 vuotta toimineen FTD Record Clubin lakkautus.

Alkujaan, kun tämä keräilijälevymerkki lanseerattiin, tuotiin julki, että näitä kyseisiä keräilylevyjä tulee maksimissaan puolenkymmentä kappaletta vuositasolla ja että näitä julkaisuja saavat vain fan clubien jäsenet ympäri maailman AINOASTAAN maakohtaisten fan clubiensa välityksellä. Jonkin aikaa alkutaipaleella näin tilanne olikin, kunnes tilanne vähitellen muuttui. Ja muuttui nimenomaan huonompaan suuntaan. Huonompaan siinä mielessä, että tuo aiemmin luvattu puolenkymmentä julkaisukertaa säilyi, mutta julkaisukertojen yhteyteen alettiin ympätä yleensä kahta-kolmea levyä kerralla. Näin varsinkin, kun 7-tuumaiset FTD-levyt tulivat mukaan kuvioihin. Hyvin pian kävi myös ilmi, että fan clubit eivät olleet näiden levyjen ainoa välityskanava. Niitä sai yht’äkkiä tilattua eri postimyyntiliikkeiden kautta ja hyvin pian niitä alkoi ilmaantua myös näiden levykauppojen hyllyille, ns. ”hyllytavaraksi”. Ja tämä ei ollut alun perin todellakaan tarkoitus.

Tämä kaikki johti clubimme päässä siihen, että tilausbroshyyriä eräpäivineen sai olla vuoden varrella jatkuvasti sumplimassa, niitä lähettämässä ja pitämässä huolta, että tilaukset tulevat määräaikaan mennessä perille. Sen jälkeen odoteltiin, miten paljon – useimmiten – myöhässä levyt tulevat Tanskasta. Ja miten paljon saapuneessa lähetyksessä oli puutteita ja vääriä levyjä. Sama toistui, kun kuvioon tulivat mukaan kirjajulkaisut.

Kun satsit sitten aikanaan tulivat, oli edessä aikamoinen pakkausruljanssi ja pakettien roudaus postiin. Kuten varmasti edellä kuvatusta voi aavistella, kysymyksessä oli vähitellen jo iltatyötä vastaava homma. Edelleenkään kun clubia emme tee päivätyöksemme, vaan päivätyön päälle!

Ja kuten sanottu, näitä levyjä saa kotimaasta ja maailmalta useistakin eri paikoista. Eri asia vain, mihin hintaan – sen voi valita jokainen itse. Suomessa levyjä myyvät helsinkiläinen Goofin’ Records http://www.goofinrecords.com/ ja porilainen Jungle Records http://www.junglerecords.fi/shop/ postimyyntiensä kautta. Ulkomaisista toimittajista suosittelen hollantilaista Elvis Corneria, jonka kautta luottokortilla tilaaminen onnistuu heidän sivuiltaan: http://www.elviscorner.com/

Clubimme toiminta jatkuu muutoin entisenlaisena The King -lehden ja tapahtumiemme osalta. Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin!

Rauhallista Joulua kaikille tasapuolisesti ja Onnea Vuodelle 2012!

Tesoman Elvis-päämajassa 41 vuotta Valkoisen Talon tapaamista myöhemmin,

Hannu

 

     
     
     
Vanhemmat "Pressan Palstat" voit lukea täältä