The Official Elvis Presley Fan Club of Finlandin "Pressan Palsta" vuosilta 2004 - 2005:

23.12.2005


 

 


IF EVERY DAY WAS LIKE CHRISTMAS…


Kuten The Kingin joulunumeron pääkirjoituksessa totesin, monessa mielessä viinimäinen vuosi on pikkuhiljaa selätettynä. Tällä hetkellä mielessä pyörii kolme asiaa, jotka jäivät mainitsematta pääkirjoituksessa, joten ne saavat palstatilaa netissä. 
Olen varma, että lähes jokainen meistä muistaa elävästi vuoden takaiset kauhukuvat Aasian yllättäneestä tsunamionnettomuudesta. Sellaista emme varmasti kukaan halua koskaan kokea uudestaan. Vaikkei tuho suoranaisesti koskettanut itseäni, niin koin ikävänä kolauksena sen, että mm. laulaja Aki Sirkesalo perheineen menehtyi tuolloin. Minulla oli aikanaan ilo tavata Aki pari kertaa hänen uransa alkuaikoina suuresti pitämäni Veeti & The Velvets -a cappella-laulukvartetin keikoilla. Ensimmäisen kerran Tampereen yo-talolla ja toisen kerran Jussi Raittisen 50-vuotisjuhlissa, molemmat kerrat syksyllä 1993. Puhuimme tuolloin Akin kanssa - kuinka ollakaan - clubistamme ja pilke silmäkulmassa Zimbabween "suunnittelemastamme" alajaostosta. Minulle ei jäänyt rahtuakaan epäselväksi, etteikö Aki pitänyt myös Elviksestä. 
Kun sitten MTV3 järjesti tuon Apua Aasiaan -keräysohjelman Punaisen Ristin toiminnan tukemiseksi, niin muistin Akin ja ajattelin, kuinka Elvis olisi tällaisessa katastrofitilanteessa osoittanut sydämensä suuruuden ja kantanut kortensa kekoon apua tarvitseville. Suhteutin lahjoitussumman silloisen jäsenmäärän huomioiden sopuisaksi ja avustussummaksemme muodostui näin ollen 1000 euroa. Yksi ihminen ei tänä päivänä vanhalla kuudella markalla voi saada juuri mitään, mutta kun luku kerrotaan tuhannella, tilanne muuttuu. 


Toinen asia on seitsemän vuotta toiminut fan clubin nettisivusto. En sivuston alkuaikoina kiinnittänyt liiemmin huomiota sen kävijälaskurin lukumääriin, mutta vähitellen, kun luvut alkoivat liikkua yli 100.000:n määrissä, mielenkiintoni heräsi. Tiedän toki, että jos nettisivua pitää yllä ja päivittää sitä jatkuvasti maailmalla toimivien useiden uutis- ym. sivujen tapaan, niin se vaatii runsaasti panostusta ja ajankäyttöä.

Ville Rainisto tekee tätä meillä aika- ja voimaresurssiensa puitteissa - päivätyönsä päälle. Tapahtuma-, uutisointi- ym. päivitykset ovat mielestäni erittäin hyvin hallussa. Mitä ilmeisimmin ne yli 205.000 kävijää, jotka laskurista nyt löytyvät, ovat samaa mieltä.
 

Elvis-fanien suosittu kokoontumispaikka, Terho Henrikssonin ylläpitämä Elvis Foorumi uudistui sopivasti joulun alla - ja edukseen täytyy rehellisyyden nimissä sanoa. Mielestäni kyseinen "areena" on paitsi selkeytynyt ulkoasunsa puolesta myös toimivamman oloinen. Ja jos olen antanut itselleni oikein kertoa, niin touhuja valvovan "tuomarin" jäähypilli on kielenkäytön ym. osalta aikaisempaa herkemmässä. Enkä pidä sitä lainkaan pahana. Off-topicointi jos mikä on kivaa, mutta silkan provosoivan pupun jauhaminen puuduttavaa tyhjäkäyntiä. Joten tsemppiä Terho ja pitkää ikää nahkansa luoneelle Foorumille! Tässäpä turinat tämän joulun alla. Kiitokset kaikille "mukana roikkumisesta" - 20-vuotias OEPFC kiittää kannatuksesta. Lämmintä Joulua & Onnea Vuodelle 2006!

Toivottaa,

23.12.2005 Hutasenkylässä, Ruokolahdella

Hannu
 

12.10.2005


 

 


SYKSYN FTD:T TULI JA MENI
Nimittäin eilen Tanskasta clubin päämajaan ja tänään (keskiviikkona) eteenpäin tilaajille. Tosin 10 päivää alkuperäisestä ilmestymispäivästä myöhässä, mutta kuitenkin.

"Tulossa on, tunnen sen", siis...

Hannu 

 

 

6.7.2005


 

 


KESÄ FTD:T MYÖHÄSSÄ


Kuten monet FTD Record Clubin jäsenet ovat varmasti ehtineet - aivan oikein - ounastellakin, ovat All Shook Up, Today ja Tickle Me -julkaisut jonkin verran myöhässä. Niidenhän piti alun pitäen ilmestyä viime viikon perjantaina, mutta mitään ei toistaiseksi ole Tanskanmaalta kolissut eikä kuulunut.

Itsekin ennakoin näin käyvän, ja tiedotin viime viikonloppuna Ernst Jörgensenille, että Suomeen tulevan levylähetyksen vastaanotto-osoite on syytä muuttaa Kalevan suuntaan (siis täällä Mansessa), jotta kesälomani takia kukaan ei suotta jäisi levyjensä osalta näppejään nuolemaan elokuulle asti. Se olisi jo hieman liikaa...

Niinpä lähdemmekin siitä olettamuksesta, että levyt tulevat kun tulevat (niinhän sen täytyykin olla, heh) ja ahkera, positiivista mies-energiaa uhkuva "apukokki" hämmentää lähetykset vanhalla rutiinilla postituskuntoon. Apukokki on nimittäin joutunut tekemään tätä soppaa aiemminkin, joten resepti on tiedossa. ;)

Hyvää kesän jatkoa itse kullekin säädylle!

Hannu

PS: Niin... nähdään Naantalin kylpylähotellissa lauantaina!

  

 

 

28.6.2005


 

 


NAANTALIN AURINKO

Nyt kun keskiyön aurinko on meille ehtinyt jo paistaa, on seuraavaksi vuorossa Naantalin aurinko. Toivottavasti Muumikaupungin aurinko suosii heinäkuun toisena viikonloppuna sinne runsain joukoin vaeltavia Elvis-faneja!
Ennakkoasetelmat ovat fan clubin 19. kesätapahtuman osalta hyvin pitkälle samat kuin aiempina vuosinakin. Eli kutakuinkin pläkkiselvää kaikki tyynni. Päivätapahtuma on oma tuttu kokonaisuutensa, joka tuskin selittelyjä kaipaa. Tavaksihan on tullut, että väki vaeltaa, viihtyy ja venkslaa valuutan kanssa myyntipöytiä koluten. Tänä vuonna mukana on pikanttina lisänä tietysti Footsteps of Elvis -näyttely, johon on loistava mahdollisuus tutustua päivätapahtuman aikana Markku Veijalaisen johdolla. Yritän parhaani mukaan hahmotella päivätapahtuman aikataulutusta juuri tämä näyttely, huutokauppa ja mahdollinen dvd-esitys ajatellen.
Illan kuviot alkavat levymusiikin osalta Paviljonki-ravintolassa klo 20 levymusiikin siivittämänä. Marko Haavisto Poutahaukkoineen astuu estradille 22.30 paikkeilla ensimmäistä settiään aloittamaan ja toinen setti on sitten vuorossa noin 23.45. 

Kylpylämiljöössä majoittuneena on paljon eri-ikäistä ja varmasti polskuttelusta uupunuttakin väkeä, joten ravintola ei ole auki äärimmäiseen pilkkuun asti, vaan 01.30:een. Mutta uskon, että jokainen on saanut siinäkin ajassa yhtä sun toista - musiikillisesti tietysti - kupunsa täyteen.

Meidän väkeä on Naantalin kylpylän katon alla majoittumassa ennakkotietojen mukaan vajaa 80 henkeä, mikä on oikein hyvä luku. Siihen kun vielä lisätään muista majapaikoista ja Turun, Raision jne. seuduilta paikalle saapuvat sekä kauempaakin saapuvat vierailijat, niin kelpo karkelot on jälleen kehkeytymässä! En epäile sitä lainkaan.


Itse olen tuossa meeting-saumassa jo aloittelemassa kesälomaani, joten ennakkoon ilmoittelenkin tässä, että clubin myyntipöytä sulkeutuu hyvissä ajoin - eikä vartin yli viisi. Nimittäin ruokapöydät ja kylpylän puoli kutsuu aivan varmasti ennen iltarientoihin siirtymistä... :)

Mutta ei muuta kuin aurinkoinen mieli mukaan ja kohti Naantalia! Ole erilainen: jätä Ruisrock ja Tangomarkkinat väliin ja lähde Elviksen jalanjäljille Naantaliin!


Hannu

 


 


 

 

18.4.2005


 

 


FTD-VIIKONLOPPU
 

Niinpä siinä sitten kävi, kuten vähän ounastelinkin. FTD-julkaisut ilmaantuivat huusholliin perjantaina. Mutta ilman Timon ja Matin apua ne olisivat varmaan vieläkin TNT-huolintafirman varastossa. No, näin ei kuitenkaan ole, vaan työstin ne yksin lauantaina ja sunnuntaina postitusvalmiiksi.

Posti saa suuren määrän kirjoja ja levyjä kuljetettavakseen tänään maanantaina. Joten kohta puoliin taas kolisee! Sen verran voin ennakkoon sanoa, että kirjajulkaisu oli itselleni pienoinen pettymys ja Big Boss Man -keikka puolestaan erittäin positiivinen yllätys. Elvis on nimittäin kiitettävän hyvässä vedossa ja laulu maittaa. Myös soundit ovat hyvin kohdallaan. Elvis Is Back!:ia ei tuskin edes tarvinne kommentoida.

Että näissä merkeissä The King -lehden tekoa kohti.

Hannu

 

 

 

 

 

13.4.2005


 

 


KEVÄT-FTD:T MYÖHÄSSÄ


Kuten kaikki FTD Record clubin jäsenet ovat varmasti jo oikein päätelleetkin, elleivät ole sitä aiemmin esim. ElvisNews.com -sivustolta lukeneet, ovat uusimmat FTD-julkaisut kaikki myöhässä ilmestymisensä osalta. Tämä on harmillista meille kaikille, mutta tämän kanssa on vain elettävä. Tulevaan The King -lehteenkin olisi tarkoitus saada näistä kaikista kolmesta ympättyä vielä esittelytkin, vaikka aikarajat ovat jo nyt tosi tiukoilla! Toivottavasti kuitenkin lähetys napsahtaa sisään vielä tämän viikon lopussa!

 

 
The King 2/05 on - kuten äsken mainitsin - jo työn alla. Ja siitä on tulossa monipuolinen paketti jälleen, sen voin luvata, mutta niin tuhtia tavaraa se ei sivumäärän osalta ole, mitä juhlanumeromme oli. Mutta sisällöstä löytyy niin Dave Hebler -haastattelua kuin uutuusesittelyjä (mikäli nuo FTD:t siis tulevat), kuvallista & sanallista raporttia 20-vuotisbileistä ja sen semmoista...

Ei muuta kuin hiljalleen kohti vappua!

Hannu

 

 

 

1.3.2005


 

 


LOPPUKIITOS JA TYHJÄ OLO
Takana työntäyteiset viikot ja juhlava 20-vuotisviikonloppu. Olo on meinaan aika "piiskattu" fyysisesti ja vähän psyykkisestikin. Koimme - me kaikki vähän yli 500 henkeä - jotka Scandic Rosendahlissa lauantaina 26.2. olimme, melkoisen kokonaisuuden mukaan lukien päivä- ja iltatapahtuman.

En tähän hätään osaa ruveta suurempaa yhteenvetoa tekemään, en sitten millään, sillä pää on aivan liian täynnä vielä kaikkea koettua, niin Charlie Hodgen osalta (ne sadat tarinat ja vitsit joita sain olla kuulemassa) kuin myös muutenkin osakseni tullut huomio. Kaikkea koettua vuodatamme tarjolle tässä alkavan kevään mittaan paitsi täällä nettisivuillamme sanoina ja kuvina, myös tulevissa lehdissämme (joita en nyt jaksa edes ajatella). Mutta sen voin kertoa, että tallenteita muodossa jos toisessa juhlasta on, joten ammennettavaa materiaalia löytyy!
Koko lauantaipäivä oli omalla kohdallani varsinaista ilotulitusta ja suitsutusta, ja olen nöyrä sen kaiken huomion jälkeen. Haluankin Oscar-gaalatyyliin luetella nyt kiitokset paitsi yleisesti kaikille, jotka teitte OEPFC:n 20-vuotisjuhlasta unohtumattoman (osallistumisellanne), myös erityisesti seuraavia yksityisiä, jotka minua henkilökohtaisesti muistivat lahjoin ja huomionosoituksin: Jyrki Ilvonen, Aki ja Anski Jaakkola, Ari Jämsen, Jussi, Jukka Korhonen, perhe Manninen, Leena Paakkanen, Pikkunen, Jussi Raittinen, Stina Saari & Rantasen poppoo ja Timo Tulokas. Ja yhteisöjä: Goofin Records, Jungle Records, MC Elvis, OEPFC:n Hämeenlinnan alajaosto, Rytmi-lehti ja Stuntman.  

Näiden lisäksi erityiskiitokset "enkelille" kaikesta, Pirkitta ja Kari Piispalle miellyttävästä seurasta, Matti Härköselle noutokyydeistä, Eija Virtaselle juhlakakusta, Ville Rainistolle monipuolisesta avusta, Ville Lehtovaaralle Aamulehden jutusta ja mukana "roikkumisesta", Pasi Kostiaiselle Ilta-Sanomien puffijutusta, Timo Lindströmille hyvistä kysymyksistä, Pirkanmaan Rauhanturvaajat ry:lle järjestyksenvalvonnasta, Iskelmä-radiolle ja Sävelradiolle ja Holle Holopaiselle yhteistyöstä.

Ja lopuksi kiitos: K.W. Blomqvist, Jorma Kääriäinen, Jussi Raittinen, The Boys plus Matti Saloranta, Janne Haavisto sekä Eeva Koivusalo, Ismo Turpeinen/Expert Sähkötaso Veikon Kone, Markku Veijalainen/Footsteps of Elvis sekä Kari Vuokko palvelualttiine henkilökuntineen Scandic Rosendahlissa.

KIITOS!

Hannu

PS: Unohtaa ei sovi vihreän talon J. Ässää, joka aina hurmaustempuillaan pilaa fiiliksiä jossain määrin. Siinä hän onnistui myös nyt. Onneksi hän painoi vaakakupissa lauantaina vähiten.

 

 

22.2.2005


 

 


JUHLAT OVAT JO OVELLA!

Olen hyvät ihmiset hieman jännittyneessä mielentilassa. Syitä on ainakin kaksi - toinen alkaa P:llä ja toinen R:llä - arvatkaapas mihin nämä kirjaimet liittyvät? No, ensimmäinen, eli P tarkoittaa yleisöä (public) ja toinen, eli R hotelli Rosendahlia. Muutaman päivän päästä odottava fan clubin 20-vuotissyntymäpäivä ja sen myötä pidettävät juhlat ovat näiden, P:n ja R:n, summa. Nimittäin totuus tuli tänään julki, kun kuulin mutkan kautta, että R, eli Rosendahl on täyteen buukattu lauantaiksi, yhtään huonetta ei ole enää saatavilla. Joten, näin ollen, myös P:tä, eli yleisöä täytyy olla jonkin verran tulossa.

Syitä on varmasti useita tähän hyvään ennakkoasetelmaan, ja varmastikin lauantai-illan ohjelmatarjonnalla on siinä merkittävä osa. Charlie Hodge, Jorma Kääriäinen ja Jussi & The Boys tulevat Daddy-O Tähtisen ohella varmasti lunastamaan paikkansa tuona iltana. Paljon A-luokan musiikkia, ja jonkin verran C-luokan huumoria on luvassa - jälkimmäistä ainakin, jos meikäläinen pääsee ääneen. Unohtaa ei myöskään sovi päivätapahtumaa, jossa perinteisellä myynnillä on kansaa kahisuttava vaikutus. Sitten tietysti juodaan synttärikakkukahvit, kuten 10 vuotta sittenkin, ja sen jälkeen pääsee yleisö (te hyvät fanit) ääneen. Nyt onkin vielä muutama päivä aikaa miettiä Charlielle kiperiä kysymyksiä Elviksestä ja vaikkapa hänen omasta elämästään/urastaan. Englanninkielen taitoa ei kannata arastella, ja kysymykset voi toki esittää myös suomeksi, paikalla on tilaisuuden juontajana englanninmurteen hyvin taitava radioääni ja clubin kunniajäsen K.W. Blomqvist. Ja unohtaa ei sovi myöskään pientä Charlie-aiheista videofilmiä sekä Charlien nimmarisessiota, joka päättää päivätapahtuman klo 17.

Lauantain aikataulut ovat tiukat, joten tulemme pitämään huolta siitä, että Charlie vapautuu nimmarisessiosta viimeistään klo 17, jolloin hänen täytyy rientää jo bändiharjoituksiin ja hieman myös lepäämään. En aio rasittaa seitsemänkymppistä vierasta tolkuttoman pitkään aina yhdessä kohtaa. Sen verran täytyy meillä kaikilla olla pitkämielisyyttä ja ymmärrystä. Charlie on näillä näkymin paikalla koko lauantai-illan, joten sopivan tilaisuuden tullen hän varmasti antaa nimikirjoituksia ja poseeraa kuvissa myös illan aikana.

Ovet avautuvat klo 20 ja tuolloin alkaa myös lipunmyynti. Kaikki hotellimajoittujat voivat ostaa 10 euron hintaisen lippunsa heti hotelliin sisään kirjoittautuessaan. Varatkaa tasaraha! Se jouduttaa asioiden sujumista. Liput iltatapahtumaan ovat clubin jäseniltä 13 euroa (jäsenkorttia näyttämällä) ja 15 euroa ei-clubilaisilta. Jos jäsenkorttia ei löydy, hinta on auttamatta tuolloin 15 euroa.
The King -lehden juhlanumerokin tuntui menneen "kenttään" aikataulunsa mukaisesti viikon 7 lopulla. Tähän mennessä lehdestä saamamme palaute on ollut pelkästään positiivista! Itse olin pahoillani mielettömän kiireen ja väsymyksen takia esim. omaan sormusartikkeliini jääneistä kirjoitusvirheistä. Muutoin haluan kuitenkin kiittää juttuni oikolukijaa tarkkaavaisuudesta ja hyvistä havainnoista! Kyseinen 84-sivuinen urakka vei pelkässä neljässä erillisessä taittoistunnossa aikaa kaikkiaan 21 tuntia. Ja kun siihen lisätään vielä aika, joka kirjoittajilta meni juttujensa laatimiseen, kuvituksen etsimiseen jne., niin pääsemme tuntimäärään, jollaista ei olla aiemmin minkään lehden osalla koettu. Toivottavasti pakerrus oli kaiken tuon arvoista.

Mutta tässä kaikki noin lyhykäisyydessään, muutamaa päivää ennen H-hetkeä. Olkaa sydämellisesti tervetulleita synttäreillemme! Nähdään lauantaina!

Hannu

PS: Lauantain Ilta-Sanomien viikonloppuliitteessä sekä Aamulehdessä on "ajankohtaisjuttua" sekä Charliesta että tapahtumastamme. Pidämme medialle erillisen pressitilaisuuden perjantai-iltapäivällä Charlien saavuttua maahan, joten seuratkaa sähköisiä medioita ja painettua sanaa.

 


 

26.1.2005


 

 


KUUKAUDEN KULUTTUA...

26. helmikuuta lähestyy. Ennakkomerkit tulevan 20-vuotisjuhlan tiimoilta ovat hyvät. Reilu viikko sitten Scandic Rosendahlista ilmoitettiin, että huoneita oli myyty 130 kpl, suurin osa niistä kahden hengen huoneita. Myös tapahtuman liput ovat tulleet Tampereella ja Helsingissä ennakkomyyntiin. Niitä saa Mansessa Swamp Musicista ja Hesassa Goofin' Recordsilta. Hotellimajoittujien 10 euron hintaisia lippuja saa käteisellä VAIN hotelli Rosendahlin vastaanotosta tuona kyseisenä juhlapäivänä.

Clubin vinkkelistä katsottuna juuri nyt eletään kiireisintä aikaa... Työpäivät - tai paremminkin työpäivän jälkeiset illat - venyvät lähes poikkeuksetta yli puolen yön. Tuleva The Kingin juhlanumero on juuri nyt työn alla. Voin ennakkoon kertoa, että lehdestä tulee vähintään samanveroinen, mitä vastaavasta numerosta kymmenen vuotta sitten, myös sivumäärällisesti. Näillä näkymin juhla-Kinkku ilmestyy hyppysiin (jos kaikki menee nappiin, peukut pystyyn) perjantaina 18.2.

Mitä puolestaan tulee The King 1985-88 -vuosikirjaan, niin se on tällä hetkellä painossa. Määräaikaan mennessä ennakkotilauksia tuli sisään tasan 80 kpl. Tämä tarkoittaa sitä, että kirjaa saa vielä, mutta koko ajan jäljellä olevien kappaleiden lukumäärä pienenee. Jos haluat varmistella itsellesi kirjan, niin lähetä maili asiasta clubin nykyiseen mailiosoitteeseen elviskerho@hotmail.com ja kerromme, missä mennään.
FTD-rintamalta sellaisia tietoja, että varautukaa rahan menoon maaliskuussa. Nimittäin 1.4. ilmestyvät sekä Rockig Across Texas -kuvakirja, Elvis Is Back! -7-tuuman tupla sekä normaalina cd-julkaisuna Vegasin 30.3.-75 keikka. Alunperin kirjan ja Backin piti tulla jo 1.3., mutta suunnitelmat muuttuivat sunnuntaina 23.1., jolloin Ernst Jörgensen ilmoitti asiasta maililla.

Hyvää alkuvuotta kaikille! Koettakaahan jaksaa... niin minäkin koetan.

Hannu

 


 

10.1.2005


 

 


APUA AASIAAN

Monella tapaa onnistunut Elviksen syntymäpäiväviikonloppu Turussa on takana. Olimme "päivystämässä" yhdessä Ville Rainiston kanssa clubin pöydän takana Caribian Elvis-tapahtumassa, ja tapasimme paljon uusia Elvis-tuttavuuksia, mikä oli erittäin antoisaa. Miellyttävää oli huomata myös se, että Elviksen syntymäpäivän kunniaksi monet uudet ihmiset tulivat ja liittyivät "tässä ja nyt" -tyyliin jäseneksi heti paikan päällä. Clubin jäsenmäärä petrautuikin tämän ansiosta yhdessä päivässä peräti viidellätoista uudella jäsenellä. Hyvä!

Kun rankan reissun jälkeen palasimme kukin kotiin sunnuntaina, oli edessä – ainakin itselläni – vielä vilkas ehtoo. Napautin uusien jäsenten tiedot jäsenrekisteriin ja sen jälkeen siirryin seuraamaan MTV3:n Apua Aasiaan -keräyskampanjaa töllöttimestä. Kuten edellisessä palstavuodatuksessani totesin, otamme clubina tähän auttamisteemaan jollain lailla osaa, viimeistään 20-vuotistapahtumassamme. Nyt kuitenkin sunnuntai-iltana, päivä Elviksen merkkipäivän jälkeen, näin tilaisuuden toimia. Soitin MTV:n lahjoitusnumeroon ja tein klo 21.15 lahjoituksen clubin – siis kaikkien teidän jäsenten – puolesta.

Koska jäsenmäärämme on tätä nykyä kutakuinkin tasan tuhat (vähän yli), niin lahjoitin keräykseen tuhat euroa. Se on mielestäni hyvinkin sopiva summa meidän vinkkelistämme – ja kuten kaikki osaavat laskea – tekee keskimäärin yhden euron per jäsen. Olen varma, että kaikki OEPFC:n jäsenet antavat näin jälkikäteen suostumuksensa kyseiselle lahjoitukselle. Sillä jos Elvis olisi ollut keskuudessamme kokemassa tämän mittaluokan katastrofin, hän olisi varmasti toiminut asiassa välittömästi, TCB-tyylilleen uskollisesti.
Nyt vain tammikuuta eteenpäin 20-vuotistapahtumaa ja juhla-Kingiä valmistellen.

Hannu


PS: Lahjoituksen vastaanottanut rouva puhelimessa sanoi, että tuon suuruisesta lahjoituksesta saamme clubin nimen ja summan ruutuun, mutta ilmeisesti ruuhka ja sen myötä hässäkkä on ollut sen verran kova, että jäljellä olleen 45 minuutin ohjelma-ajan puitteissa ei asia entinyt näytille ruutuun. Mutta se on sivuseikka.

 


 

2.1.2005


 

 


ELVIKSEN JUHLAVIIKKO

Joulun jälkeisen viikon päivittäin meidän jokaisen tiedotusvälineitä seuraavan ihmisen tietoisuuden on täyttänyt järkyttävä Aasian katastrofi ja sen traagiset seuraamukset. Luonnonmullistus, jota kukaan ei osannut odottaa - etenkään tuossa mittakaavassa - on hiljentänyt varmasti hyvin monet meistä. Jos Elvis olisi vielä keskuudessamme, täysin varmaa on, että hän suurena hyväntekijänä olisi kantanut kortensa tällaiseen kekoon, auttaakseen omalta osaltaan. Siksi on mielestäni tärkeää pitää mielessä Elviksen elämänsä aikana antama esimerkki monesta eri yhteydestä, ja ojentaa nyt oma auttava käsi, kun sitä tarvitaan. Me fan clubissa mietimme juuri tällä hetkellä sitä, millä tavoin voimme osaltamme, oman yhteisömme puolesta ottaa osaa avun antamiseen. Todennäköistä on, että avunantomme toteutuu tavalla tai toisella helmikuun lopussa 20-vuotistapahtumamme yhteydessä. Jos jotain konkreettista tässä asiassa tapahtuu, niin ilmoitamme siitä nettisivujemme kautta.

Mutta kuten tämänkertainen otsikko kertoo, vietämme kuluvalla viikolla Elvis Aaron Presleyn 70-vuotisjuhlaviikkoa, joka huipentuu lauantaina 8. tammikuuta - Kuninkaan syntymäpäivänä - Turun kylpylähotelli Caribialla pidettävään suureen tapahtumaan, jossa me myös OEPFC:n taholta olemme mukana. Olisi tietysti hienoa, jos Mestari vielä eläisi ja olisi viihdyttämässä elähdyttävällä musiikillaan fanejaan vaikkapa suuren maailman tyyliin maailmankiertueen muodossa. Mutta valitettavasti näin ei ole. Tästä huolimatta on hienoa kokoontua suurella joukolla katsomaan ja kuuntelemaan nimekästä esiintyjäkaartia, joka tuolloin oikeana merkkipäivänä, osoittaa kunnioitustaan esikuvalleen. Ennakkotietojen mukaan fan clubin jäseniä on tulossa tapahtumaan runsain joukoin, joten ei muuta kuin iloinen mieli mukaan tapahtumaan - ja nähdään lauantaina Turkkusessa!

Ennen lauantaista tapausta voivat kaikki Elviksen musiikin ystävät virittäytyä tunnelmaan kuuntelemalla päivittäin Sävelradiota, josta heti puolen päivän uutisten jälkeen kuullaan päivän Elvis-biisi lyhyen "perustelun" kera sekä iltapäivällä klo 17.40 päivän Elvis-kysymys. Näiden molempien takaa löytyy The OEPFC of Finland. Lisäksi, loppiaisena 6.1. YLEn Radio Suomessa on mahdollisuus kuulla Elvistä ns. tuutin täydeltä. Ohjelman toimittavat fan clubin kunniajäsen Holle Holopainen sekä toimittaja Jake "Onnenpäivät" Nyman. Molemmista ohjelmista ja kanavista lähemmin tietoa clubin nettisivuilta sekä ko. radioiden sivuilta.

Hyvää synttäriviikkoa kaikille!

Hannu 

23.12.2004


 

 


JOULUA!


Kulunut vuosi on – jos ei muuta niin ainakin – kulunut. Ja melkoisen nopeasti kaiken lisäksi. Kuten kaikki jäsenemme, ja ehkäpä jokunen muukin toimintaamme seuraava Elvis-fani, ovat tietoisia, OEPFC:n osalta vuosi ollut ollut paitsi vilkas, niin myös työntäyteinen. Iso osa tuosta työstä on kohdistunut ensi vuoden helmikuulla vietettäviin 20-vuotisjuhliimme. Scandic Rosendahliin oli joulu-Kingin ilmestymisen jälkeen – vajaassa viikossa – varattu yli 30 huonetta. Se on kieltämättä melkoinen alkuvauhti.

Sitä samaa voin sanoa ensi vuoden alkumetreillä ilmestyvän Vuosikirjan osalta. Viikko joulu-Kingin ilmestymisen jälkeen 35 % painoksesta on myyty. Tämä tarkoittaa konkreettisesti sitä, ettei kyseistä opusta tule jäämään nurkkiin pölyttymään. Hyvä niin.

FTD-julkaisujen osalta on sen verran kerrottavaa uusia julkaisuja odottaville jäsenille, että TNT:ltä tuli suorastaan ärsyttävä tieto uusien julkaisujen osalta… Nimittäin, kuten Jörkka lupasi, uudet levyt ilmestyvät ennen joulua. Ja näin todella on: ne ilmestyvät huusholliini päivää ennen jouluaattoa! Itse en ole niitä lomani vuoksi joulun välipäivinä postittamassa, mutta eipä huolta, hätää… Ahkera aputonttuni KP on luvannut hoitaa levyjen postituksen puolestani heti joulun jälkeen. Joten suurkiitos tästä avunannosta hänelle! Jos posti hoitaa leiviskänsä hyvin, tämä tarkoittaa sitä, että FTD Record Clubin jäsenet saavat haluamansa kuitenkin vielä ennen vuodenvaihdetta.

Että näin tällä kerralla. Itse vetäydyn takavasemmalle joulun ja omasta mielestäni hyvin ansaitun loman viettoon.

Rauhallista Joulua & Valoisampaa Vuotta 2005!

Hannu 

20.11.2004


VUODEN VIIMEISET FTD:T...

 

       


Ovat tulollaan. Samoin ovat myös ko. levyjen tilausbroshyyrit. Ne on postitettu keskiviikkona 17.11. ja mailattu eilen.

Kyseessä ovat siis 7-tuumaiset Follow That Dream- ja Kid Galahad -soundtrackit ja On Tour - The Rehearsals -vakiojulkaisu.

Loppuvuotta!

Hannu
 

29.10.2004


TILAUSJATKOAIKA!

ELVIS-KALENTERITILAUKSET:

Kuunvaihteen satuttua viikonloppuun on kalenteritilausten eräpäivä siirretty maanantaiksi 1.11.04. Joten tuolloin postitetut tilaukset vielä huomioidaan.

Hannu

Elvis-kalenteri 2005


 

11.10.2004

 


CLOSING NIGHT JA DOUBLE TROUBLE LIIKENTEESSÄ

FTD:n uusimmat esille panot, eli Closing Night -live ja 7-tuumainen Double Trouble ilmestyivät clubin päämajaan tasan viikon alunperin ilmoitettua ilmestymispäivää myöhässä. Ilmoittelin viivästymisestä edellisellä Pressan palstallani, mutta siitä huolimatta muutamat huolestuneet FTD Record Clubin jäsenet ovat ehtineet kysyä levyjensä perään. Ymmärrän toki, että kaikkien käytössä ei ole nettiä kotona ja/tai töissä, joten eräiden tiedonantojen seuraaminen on hankalaa. Mutta mikäli tiedätte ystäväpiirissänne FTD Record Clubin jäseniä, joilla nettiyhteys löytyy, kysykää toki heiltäkin, josko he ovat huomanneet viivästymisestä tms. kertovia viestejä clubimme nettisivuilla. Usein se vastaus löytyy helpoiten läheltä... vaikkapa ystävän kautta. Vanha totuushan on, ettei kysyvä tieltä eksy.

Toki voitte kysyä asioita suoraan clubistakin, ei se suinkaan ole kiellettyä.

Mutta - nyt levysatsit ovat taas liikenteessä. Ne on jätetty paikallisen postin haltuun 11.10. ennen klo 17, joten ne lähtevät myöskin samana päivänä eteenpäin. Ja loppuviikosta hallussanne on taas mukavaa musiikkia! Omasta mielestäni erityisesti odottamisen arvoinen on Closing Night, joka on yhdellä sanalla sanottuna melko "HILARIOUS". Huonopiakin keikkoja olen Elvikseltä kuullut.

Levyllistä lokakuuta!

Hannu

 

 

 

Lue lisätietoja Suomen Elvis-kerhon FTD-levykerhosta!
4.10.2004

 


OKTOBERFESTIÄ!  

Tai no, eipä tämä nyt taida mitään juhlaa olla, mutta olkoon nyt tuo otsikko tuossa muodossa.  

Tämä päivitys koskee lähinnä nyt tätä 1.10. ilmestyväksi ilmoitettua FTD-satsia Closing Night & Double Trouble. Asia on nimittäin niin, etteivät kyseiset levyt ilmestyneetkään tuolloin kuun ensimmäinen päivä. Asiasta olikin jo mainintaa ainakin suosimallani hollantilaisella ElvisNews.com-sivustolla. Siellä tiedettiin mainita, että levyt lähtevät Tanskasta asiakasvälikäsille viikolla 41, eli siis tällä viikolla. Tämä tarkoittaa – kuten jo arvaattekin – sitä, että ne eivät kolahda millään ilveellä FTD Record Clubimme jäsenille vasta kuin jossain vaiheessa ensi viikkoa.  

Ajattelin tiedottaa asiasta myös tämän oman palstani kautta, sillä normaalisti ne olisivat jo postin kuljetettavana teille päin. Meillä kun ei ole tapana jäädä materiaalia hautomaan, jos se kerta on hyppysiin saatu.  

Toinen juttu, mikä käväisi tuossa ohimennen mielessä – ystävällishenkisessä muistutusmielessä – on parin viikon päässä tuleva Hämeenlinnan alajaoston järjestämä Elvis-happening hotelli Vaakunassa. Se tarjoaa varmasti mukavan teemaviikonlopun aidossa ”fan club -hengessä” live-musiikkeineen, myyntitapahtumineen kaikkineen. Joten, jos ko. viikonloppu on vielä kalenterissasi auki, niin kannattaa buukata itsensä Vaakunaan majoitukseen ja sitä myötä osallistumaan.  

Tulevassa Hämeenlinnan tapahtumassa on myös OEPFC paikalla ja tuolloin näytille tulee myös ensi vuoden yksi seinäkalentereista, joita saamme clubimme kautta tarjolle. Otamme kalenterista vastaan ennakkotilauksia, ja kalentereiden toimitus tapahtuu loppuvuodesta, todennäköisesti joulukuun puolella. Klikkaa linkkiä ... ja saat asiasta lisätietoa.  

Pitkää syksyä eteenpäin tarpoen,  

Hannu

 

 

 

Lue lisätietoja Suomen Elvis-kerhon FTD-levykerhosta!
10.8.2004


FTD:T PALAAVAT KUVIOIHIN KESÄTAUON JÄLKEEN 

 
Heti elokuun toisen viikon alkajaisiksi napsahti tietokoneruuduille ympäri maailman tieto, joka todisti FTD-väen kesälomien loppuneen.
 
Lokakuun ensimmäiselle päivälle ovat nimittäin tulossa keräilylevyt Elvis: Closing Night ja 7-tuumaisten jatkoksi Double Trouble -soundtrack. Ensin mainittu on soundboard-äänite Elviksen vuoden -73 Summer Festivalin päätöskeikka syyskuun 3. päivältä harvinaisine herkkupaloineen ja jälkimmäinen puolestaan Guy Lambertin Euroopan visiittiin sijoittuvan saman nimisen elokuvan peruslevy useine bonus-raitoineen.


Näistä julkaisuista ollaan jo nyt työstämässä uutta infobroshyyriä, ja se lähtee postitukseen / mailaukseen aivan näinä päivinä.

Joten jäädään kuulolle!
 
Hannu

 

 

21.7.2004


KESÄINEN UUDISTUS NETTISIVUILLA


Aurinkoista heinäkuuta vaan kaikille nettisivujemme vakiokäyttäjille – sekä tietysti satunnaisille surffailijoille.

Clubin nettisivut ovat pitkään säilyttäneet paitsi suosionsa suomalaisena Elvis-saittina, myös ulkomuotonsa, jotka ovatkin aina olleet tyylikkäät. (Kiitos siitä webbimasterillemme Villelle!) Mutta joskus on aina muutos paikallaan, ja sellaisen aika oli tullut tämän kesän myötä. Ville oli jo pidemmän aikaa puhunut minulle ja mielessään (mielissään) suunnitellut radikaalia uudistusta nettisivujemme ulkonäön osalta. Ja oman kesälomansa myötä – muutaman aurinkoisen rusketuspäivän sisällä istuen – tämä uudistus on nyt nähtävissä.

Itsekin olen kesälomalla, ja sen myötä harvoin nettiä käyttämässä, mutta saatuani tiedon sivujen uudistuksesta ryntäsin heti anoppini koneelle ja sitä kautta clubin uusituille sivuille. Ja anteeksi puolueellisuuteni, mutta hyvältä näyttää. Itse asiassa this looks damn good to me. "Lokerot" ja linkit ovat hyvin esillä ja avautuvat hyvän näköisinä ja ennen kaikkea toimivina. Jos jotain häikkää ilmenee – tai löydätte jostain virheellisyyksiä (vaikkapa kirjoitusvihreen), niin ilmoittakaa niistä. Ne korjataan ja sitä myöten sivut ovat jälleen entistä ehommat. Omalta osaltani pyrin vaikuttamaan sivujen kuvagalleriaosuuteen siten, että saisimme niitä (toivottavasti) laajennettua.

Mutta nyt pihalle ja aurinkoa nassuun, sillä onhan kesä!

Palataan,

Hannu

 

 

5.7.2004


Paketteja! Paketteja! Paketteja!

Tällä yllä olevalla otsikolla viitataan siihen faktaan, että clubin päämaja on tänään maanantaina (5.7.) enemmän kuin pullollaan paketteja. On ollut Alohan ja '68 Comebackin Deluxe dvd-nyssäkkää ja juuri parahiksi(?) tänään sisään saapuneet FTD:n Polk Salad Annie- ja Paradise, Hawaiian Style -levyjä täynnä olleet lootat. Ne on nyt onneksi rivakasti pakattu kaikki (vaimoni suosiollisella avustuksella) - ja kuten ehkä voitte arvata - erinäiset kuoret ja nyytit lähtevät käsistämme eteenpäin tiistaina 6.7.
 Joten, kuten perinteisesti väki on havainnut: viikon varrella postiluukku kolisee. Kuunneltavaa ja katseltavaa on siis tulossa oikein roppakaupalla. Eipä sitten tähän saumaan muuta kuin näkemisiin kesän kohokohdassa, Valkeakosken meetingissä, tulevana lauantaina 10. päivä! See you in Waltikka!

Hannu

Elvis-kesätapahtuma Valkeakoskella 10.7.04!

 

27.5.2004


TOUKOKUUN FTD-KIIREET

FTD:n tuoreimmat julkaisut eli Flashback-kirja (+ cd) sekä 7-tuumainen Spinout-cd saapuivat fan clubin päämajaan keskiviikkoiltana 26.5. Niiden pakkaamisessa menee yhdeltä mieheltä sen verran aikaa, että ne ovat todennäköisesti lähtökunnossa vasta viikonlopun jälkeen, eli aivan touko-kesäkuun vaihteessa. Kuten moni on varmaan jo lukenutkin netistä, julkaisut myöhästyivät alkuperäisestä aikataulustaan muutamalla päivällä.

Joten hyvää kannattaa odottaa, tässäkin tapauksessa. Flashback-kirja ainakin (jonka FTD Record Clubin kautta itselleen hankki viitisenkymmentä ihmistä) on todella maukas ja hyvätasoinen pakkaus kaikkinensa.

Nämä FTD-tuotteiden postitukset tulivat sinänsä erittäin pahaan saumaan, sillä olemme juuri työstämässä myös kesä-Kingiä, joka on tulollaan kesäkuun puolivälissä.

Lehteen liittyen uskallankin jo ennakkotietona ilmoittaa, että clubille on tulossa myyntiin kesän kuumimmat ja odotetuimmat uutuudet, eli NBC-TV Specialin ja Alohan dvd-boxit, ja molemmat todella lyömättömään jäsenhintaan!

Asiasta lähemmin tulevan The Kingin Myyntisivulla.

Hyvää toukokuun loppua!

Hannu

 

 

Lue lisätietoja Suomen Elvis-kerhon FTD-levykerhosta!
21.4.2004


FLASHBACK JA SPINOUT TULOILLAAN! 

Uutta kuvakirjaa pukkaa FTD:ltä. Kolme ilmestyväksi ilmoitettua 7-tuumaista soundtrack-levyä vaihtui kevään kuluessa kuvakirjaksi (nimeltään Flashback) ja yhdeksi soundtrackiksi (Spinout). Toivottuja tai ei, nämä ovat kuitenkin tulollaan – ja jo toukokuun puolivälin paikkeilla, alustavien tietojen mukaan.

176-sivuinen kirja on kovakantinen, kanttikertaakantti (kuten The Way It Was -kirja aiemmin) sisältäen 285 harvinaista ja julkaisemattonta väri- ja mustavalkokuvaa 50-luvulta. Bonuksena kirjan mukana tulee Flasback-cd, jolla on aiemmin julkaisemattomia otoksia tammikuun -56 sessioista aina vuoden -58 kesäkuun armeijasessioihin.

7-tuumainen Spinout-cd on aiempien soundtrackien tapaan taitettavilla kansilla oleva elokuvan perussoundtrack, jossa bonuksena mukana 13 raitaa leffan biisien otoksia ja pieni aiheeseen liittyvä kirjanen.


Tilausbroshyyrit on tarkoitus kiikuttaa postiin & lähettää sähköpostitse vielä tällä viikolla, ja tulevassa esitteessä kerrotaan tarkemmin näiden mielenkiintoisten uutuuksien sisällöstä FTD-kerhon jäsenille. Kirjajulkaisun osalta pystyimme jopa pudottamaan hintaa aiempaan The Way It Was’iin verrattuna

Vapunodotusta! 

Hannu

 

 

5.4.2004


T
NE ON HÄNESSÄ

Eli, mitä on missä? No, uusimmat FTD-levyt ovat armaassa Suomen Postissa, jokaiselle FTD-tilauksensa taannoin tehneelle tulollaan... Työstin runsasta levykasaa (The Impossible Dream, Memphis-live ja virheettömät, korvaavat So High -levyt aiemmin ne tilanneille) lähes koko viikonlopun ja sain ne kiikutettua 5.4. vielä ennen klo 17 lähtöä paikalliseen postiin. Ja mitä sain vaivani palkaksi? Erittäin huonoa ja töykeätä palvelua ns. postivirkailijoilta! Paino sanalla erittäin. Tämän päiväinen kohtelu vain vahvisti jo aiempaa käsitystäni siitä, että Suomen Posti ei ole mikään palvelulaitos. Sitä se ei todellakaan ole. 

Sainpa jopa sellaisen vastauksen, että "eivät nämä lähetykset kakkosluokan postina vielä torstaiksi perille ehdi" - toisin kuin minulle on aina tähän mennessä 2. luokan postin kulkunopeudesta annettu ymmärtää. Edelleenkin maanantaina määräaikaan mennessä kuljetettavaksi annettu toisen luokan kirjeposti pitääkin - nimenomaan - olla perillä viimeistään torstaina. Siis juuri sopivasti pääsiäiseksi. Näin yhä edelleen toivon. 

Pyytäisinkin ystävällisesti clubin nettisivuilta tämän viestin lukeneita lähettämään mailia webmasterillemme Villelle, josko levylähetykset ovat tiensä perille löytäneet torstaiksi. Myös siinä tapauksessa haluaisimme tietoa, jos lähetykset ovat vielä "tien päällä". Jälkimmäisessä tapauksessa luukku - toivottavasti - kolisee sitten pitkän pääsiäispyhän jälkeen. 

Sammutin kärähtäneen pinnani aiemmin illalla ja nyt haistelen enää vain raunioilta nousevaa käryä. Kiitos FTD ja ennen kaikkea KIITOS Posti! 

Hyvää Pääsiäistä! 

Hannu

 

 

Lue lisätietoja Suomen Elvis-kerhon FTD-levykerhosta!
17.3.2004


Asiaa lähitulevaisuuden FTD-julkaisuista

Äskettäin sain mailitiedustelun Ernst Jörgensenilta koskien toukokuussa ilmestyväksi ilmoitettuja kolmea 7-tuumaista soundtrack-levyä (Paradise Hawaiian Style, Spinout ja Double Trouble). Hän tiedusteli - kansainvälistä keskustelufoorumi-ilmastoa haisteltuaan - josko näiden em. levyjen alustava ilmestymisaika, eli toukokuun puoliväli, on liian varhainen. Tämä nimenomaan
1.4. ilmestyviin live-levyihin nähden.

Omasta ja clubin FTD Record Clubin puolesta vastasin, että nämä kolme soundtrackiä - mikäli ilmestyvät toukokuun puolivälissä kertarysäyksenä - tulevat todellakin liian nopeasti 1.4. ilmestyvien uutuuksien perään. Lisäsin myös, että ne jopa tulevat liian nopeasti edellisiin 7-tuumaisiin soundtrackeihin nähden. Nehän ilmestyivät marraskuussa -03. Lisäksi loppukaneettina lisäsin myös, että jokaisen Elvis-keräilijän täytyy myös syödä, sillä ei ole läheskään niin usein nälkä, kun välillä syö. Tällä letkauksella tahdoin viitata nimenomaan siihen, että rahaa tarvitsee myös Elvis-fani ja -keräilijä jokapäiväisessä elämässä muuhunkin, kun tiuhaan tahtiin tarjottavaan hengenravintoon.

Niinpä sitten tällä viikolla on tiedoksi saatettu, että aiemmin nettiympyröissä jo uutisoitu uusi Elvis-kirjaprojekti (ála FTD) julkaistaan toukokuun puolivälissä ja samassa yhteydessä sen kanssa (ainoastaan) Spinout 7-tuumainen. Että tällainen "kompromissi"... No, jäädään kuulolle toukokuun asioiden tiimoilta vielä ja odotetaan -71 ja -74 vuoden live-lättyjä ensin saapuvaksi. Niiden mukana muuten on odotettavissa uudet, miksausvirheettömät So High -levyt.

Maaliskuun jatkoa sitten vaan!

Hannu

 

 

 

2.3.2004


Helmikuun loppupuolella suomalaisessa nettimaailmassa koettiin raskas menetys. Reilut kolme vuotta Elvis-faneja monipuolisesti palvellut Elvismaa lopetti toimintansa. Sivujen lakkauttaminen oli kova kolaus myös fan clubillemme, sillä Elvismaassa oli omat lokeronsa The King-jäsenlehdelle, allekirjoittaneen uutisoinneille sekä FTD-levyjulkaisuille.

Koska näiden kolmen osion olemassaolo koettiin edelleen tarpeelliseksi, jatkavat ne elämäänsä tästä eteenpäin OEPFC:n omien nettisivujen uusina osina, joten näiltä osin sivumme uudistuvat. Päivitän näitä lokeroita yhdessä webbimasterimme Ville Rainiston kanssa epäsäännöllisen säännöllisesti aina kun jotain uutta eri rintamilta kuuluu - esim. tulevien FTD-julkaisujen osalta.

Juuri tähän liittyen onkin heti nyt syytä kertoa, että FTD:n seuraavat julkaisut - The Impossible Dream ja 7-tuumainen Recorded Live On Stage In Memphis ilmestyvät 1.4. Tilausbroshyyrit näihin julkaisuihin liittyen lähetetään FTD Record Clubin jäsenille postitse ja maililla maaliskuun alkupuolella.

Joten siinäpä kaikki ajankohtaisinformaatio tällä kertaa. Kiitän vielä kertaalleen ex-Elvismaan "pormestaria" Kari Pajua antaumuksellisesta ja ansiokkaasta työstä näyttävimpien Elvis-sivujen osalta, mitä Suomessa ollaan koskaan nähty!

Hannu

P.S. The King 1/2004 on painossa, ja kolahtelee lukijoille maaliskuun puolivälin paikkeilla.