Turkin kansallislaulu
 
Tee aloitussivuksi

29.08.2006 läh.
View My Stats

 

Loading

 

Turkin Egeanmeri

 

Egeanmeren rannikko on Turkin kauneimpia alueita. Pitkiä hiekkarantoja ympäröivät kirkkaat vedet, vihreät oliivipuulehdot, kalliorinteet ja mäntymetsät. Egeanmeren ilmasto on leuto ja kuumanakin kesäpäivänä käy vilvoittava merituuli.

Egeanmeren alue tarjoaa jokaiselle jotakin: idyllisiä kalasatamia ja kaunista luontoa, aurinkorantoja ja suosittuja lomakyliä, nykyaikaisia harrastuksia ja historiallisia nähtävyyksiä sekä hyviä ravintoloita ja itämaisia kauppakujia.

 

Egeanmeren alueella kasvaa enimmäk­seen paksulehtisiä pensaskasveja, jotka pystyvät varastoimaan kumimaisiin lehtiinsä tarpeeksi vettä sateettoman kesän varalle. Santelipuu, myrtti, rautatammi, päivännouto, kanerva ja laakeripuu ovat yleisimpiä Välimeren ilmaston lajeja. Näiden alla kasvavat erilaiset yrtit, kuten timjami ja salvia sekä kukkakasvit, kuten kevätkellot, syklaamit, gladio­lukset, Anatolian orkideat, anemonet, krookukset, orvokit ja neilikat. Tyypillisiä Välimeren alueen puita ovat punamänty ja mustamänty. Punamänty kasvaa merenpinnan korkeudelta aina 800-1000 metriin, jonka jälkeen alkavat mustamäntymetsiköt.

 

 • Kuşadası

Kuşadasıwww.kusadasi.bel.tr - Kuvia Kuşadasısta - www.kusadasifans.com

Kuşadası eli Lintusaari on viehättävä pikkukaupunki kimaltelevan lahden rannalla Egeanmeren rannalla aivan Samoksen saarta vastapäätä.. Suuri, moderni satama tarjoaa veneilijöille nykyaikaiset palvelut ja Kuş-ostoskeskuksessa voit tehdä edullisia ostoksia ja nauttia värikkäästä iltaelämästä. Kuşadasısta pääsee mukavasti vierailemaan Kreikan puolelle Samoksen saarelle.

 

Loma-asunnot Kuşadası

 

Rantabulevardi edustaa Kuşadasın modernia keskustaa. Kaupungin jyrkillä rinteillä asuvat paikalliset ja siellä näet toisenlaisen Kuşadasın palloa potkivine lapsineen ja teetä juovine vanhuksineen. Historialliset nähtävyydet kuten Efesos ja Neitsyt Marian koti, hyvä satama ja aurinkoinen ilmasto ovat Kuşadasın matkailuvaltit.

 

Se on tosi upea paikka. Melkein kaikkia se tyydyttää. Yöelämä, historiallisenpaikat(Efesos, Afrodisias, Nysa, Miletos, Priene Didim, Artemiksen temppeli, Neitsyt Marian koti, Selçuk), Kaikin makuun löytyy jotain. Esim. valokuvaajille, Veneilijöille.  Siellä on vesipuistoja, erinomaisvarantoja ja kirkas vesi, vesiurheiluaktiviteetteja vaikka mitä. GoToKusadasi.

 

Egean Suomalaiset YhdistysAsukkaita Kuşadasıssa on yli 100.000 ja se on yksi Egeanmeren etelärannikon nopeiden kasvavista Lomakohteista. Kuşadası on saanut nimensä kaupungin edessä sijaitsevan pienen saaren mukaan. Aikoinaan Kuşadası oli pieni ja hiljainen kalastajakylä kunnes 1980-Luvulla turismi alkoi kehittyä ja viime vuosina kaupungista on tullut vilkas Lomakeskus. Aikoinaan myös Konstantinopolin papit kävivät Kuşadasın rannoilla ottamassa aurinkoa ja rakentamassa vuorille ja saarille Luostareita ja kappeleita.
Kuşadasın vetovoima perustuu ehdottomasti sen kauniiseen Luontoon, Lähes varmaan aurinkoon, upeisiin hiekkarantoihin lähiympäristön historiallisiin nähtävyyksiin ja vesipuistoihin. Kuşadasıssa on 4 vesipuistoa. Ne ovat Kuşadası Pine Bay Holiday Resort, Aqua Fantasy, Adaland Aquapark ja Long Beach Aqualand.


Lomakohde sopii hyvin niin auringonpalvojille, vesiurheiluaktiviteettien ystäville kuin Luonnosta ja historiallisista nähtävyyksistä kiinnostuneille.
Kaupungin, noin 2,5 kilometrin päässä sijaitsevaan, ehkä Lomakohteen suosituimpaan rantaan Kadinlar Plajiin pääsee helposti esimerkiksi paikallisella minibussilla eli dolmuksella.
Myös Kuşadasın suuri, nykyaikainen satama tarjoaa veneilijöille korkealaatuiset palvelut.
Kuşadasın rantakatu on hyvä ostospaikka, siellä on suurin osa kaupoista ja sitä pidetään myös kaupungin keskustana. Mielenkiintoinen ostospaikka on myös Kuş-ostoskeskus, jonka valikoimiin kuuluvat muun muassa matot, nahkavaatteet sekä erilaiset matkamuistot. Ostosten Lomassa on mukava nauttia erinomaisesta ruuasta, vaikkapa tuoreesta kalaruuasta ja merenelävistä.
Auringon Laskiessa elämä vilkastuu Kuşadasın kahviloissa ja ravintoloissa. Monissa ravintoloissa on iltaisin elävää musiikkia, Lisäksi kaupungissa on useita diskoja ja baareja, joissa monet viihtyvät aina aamuun asti. Unohtaa ei myöskään sovi Kuşadasın erillistä baarikatua.
Kuşadasın Lähiympäristössä on monia historiallisesti ja arkeologisesti merkityksellisiä paikkoja kuten esimerkiksi Miletos, Priene, Efesos, Neitsyt Marian koti ja Selçuk. Loman aikana voi vierailla myös Kreikan Samos saarella.

 

Ulkomaalaisia asuu ympäri vuoden Kuşadasın, Davutlarin ja Güzelçamlın alueilla.  Heillä on oma lehti ja kulttuuritoimintaa siellä. Lehden nimi on The Ege Eye. Lehteä julkaistaan englannin kelisenä sekä hollannin kelisenä. Lehden Web osoite on www. egeeye-online.com. Ota heihin rohkeasti yhteyttä.

 

Rakenteilla Kuşadasıin golfkenttä.

Lisätietoja internetistä: www.kusadasi.net - www.aboutkusadasi.com - www.kusadasihotels.com

 

Matkusta Kuşadasıin

 

Kuşadasın Keskilämpötilat °C

Kuukausi huhtikuu toukokuu kesäkuu heinäkuu elokuu syyskuu lokakuu
Päivä 22 25 27 32 32 29 25
10 12 15 21 21 19 11
Vesi 17 19 21 23 26 25 22

Efesoksen teatteri

 

Kuşadasın plussat

- Suuria vesipuistoja (4 vesipuistoa) Kuşadası Pine Bay Holiday Resort, Aqua Fantasy, Adaland Aquapark ja Long Beach Aqualand

- Upeita hiekkarantoja ja kirkas vesi

- Paljon vesiurheiluaktiviteetteja

- Erinomainen kohde luonnosta kiinnostuneille ja valokuvaajille (Kansallispuisto: Dilek Yarımadası-Menderes Deltası Milli Parkı)

- Veneilijöiden suosima satama

- Lähiympäristössä monia historiallisia nähtävyyksiä (Efesos, Afrodisias, Nysa, Miletos, Priene Didim, Artemiksen temppeli, Neitsyt Marian koti, Şirincen kylä, Selçuk) Kuvia Kuşadasısta

- İzmirin kaupunkikiertoajelu

Finnmatkat järjestää kaupunkimatka bussilla Kuşadasısta İzmiriin. Perillä jatketaan lautalla Bostanliin ja basaarille ja edelleen bussilla Karşıyakasta Kemeraltın basaarille. Kaupunkikiertoajelu, lounas ei sisälly hintaan.
Hinta n. 35 e, 4-11-vuotiaat lapset n. 18 e. Lähde: Finnmatkat

- Lähellä Kuşadasıa Çamlıkin veturimuseo

 

Haluatko vuokrata Kuşadası-Davutlarissa yksityisen loma-asunto. Klikkaa!

Klikkaa ja suurenna kuva

Muista minibus(pikku bussi) on edullisin tapa matkustaa Kuşadasıssa ja sen ympäristössä.

Klikkaa ja suurenna kuva

Toinen edullisin tapa matkusta Kuşadasıssa on Taksi

 

 • Kuşadasın taksien yhteistiedot
Nimi Osoite Puh.
Taksi İşletmeleri Cevahir Kuşadası, 09400 Kuşadası, Aydın +90 256 6120139
Cumhuriyet Taksi Yazıhanesi Cumhuriyet Mah, Kuşadası, 09400 Kuşadası, Aydın +90 256 6142313
Emniyet Taksi Cumhuriyet M h, Kuşadası, Aydın +90 256 6129430
Taksi işletmeleri Ezer Kuşadası, Kuşadası, Aydın +90 256 6181638
Garaj Taksi İkiçeşmelik Mah, Kuşadası, 09400 Kuşadası, Aydın +90 256 6143680
Marina Taksi Kuşadası, 09400 Kuşadası, Aydın

+90 256 6181593

+90 256 6129573

Paşa Taksi Kuşadası, 09400 Kuşadası, Aydın +90 256 6221111
Sahil Taksi Yazıhanesi Türkmen Mah, Kuşadası, 09400 Kuşadası, Aydın

+90 256 6141510

+90 256 6144750

Sembol Taksi Yazıhanesi Camikebir Mah 148, Kuşadası, 09400 Kuşadası, Aydın

+90 256 6146109

+90 256 6122709

Taksi İşletmeleri Tabak Kuşadası, 09400 Kuşadası, Aydın +90 256 6121416
Yedi Eylül Taksi Camiatik Mah, Kuşadası, 09400 Kuşadası, Aydın

+90 256 6121629

+90 256 6148441

 

Olen kotoisin Aydınista. Se on 65 km matkan päästä Kuşadasısta. Jos haluat lisätietoja Kuşadasısta kysy minulta. Mielellään yritän auttaa sinua.  Klikkaa tätä lähetä palaute tai kysymyksiä minulle.

Kuşadası Live Cam1 Livecam2 Livecam3 Livecam4

Klikkaa ja keskustele Kuşadasısta!


Näytä suurempi kartta

 

 • Davutlar

Jos olet lomalla Kuşadasıssa sen etelä puolella on hienoja hiekkarantoja. Niiden yhteensä pituus on 13 km ja leveys keskimäärin 50m. Hiekkarantaa pitkin on polkupyörätie ja kävelytie. Minä suosittelen jos omatoimimatkana menette sinne, lenkkeilette tai pyöräilette teillä on mahdollisuus tutustua paikallisiin ihmisiin paljon paremmin kuin Kuşadasıssa. Koska näillä rannoilla sijaitsee paikallisten ihmisten loma-asuntoja . Sieltä voitte vuokrata tai ostaa loma-asuntoja edullisesti. Hiekkarantojen muutama nimi on Long Beach, Paradise Beach, Love Beach jne. Näillä hiekkarannoilla on yhteensä reilu 10 km pitkää polkupyörä ja lenkkeilytie.

 

Davutlarin hiekkarannoille tai muihin pääsette minubusseilla(pikkubussi) edullisemmin. Davutlarin minibussit lähtee Candan Tarhan kadulta Kuşadasista. Katso kartasta. Myös Taksit ovat paljon edullisempia kuin Suomessa. Voitte tinkiä pidämmältä matkalta. Davutlarin rannoille on matkaa Kuşadasısta reilu 10 km. Pitkä ranta alkaa heti Kuşadasın etelä puolelta. Minubusseilla matkustaminen ei maksa paljon mitään paikallisvaluutalla. Hinnasto löytyy joka minubussista. Rohkeasti vaan liikkeelle. Davutlarissa löytyy myös kylpylä ja kuntoutus hotelli joiden nimet ovat Grand Belish Resort & Spa ja Natur-med. Hiekkarantojen toisessa päässä niemen kärjässä on Güzelçamlın kansallispuisto(milli park). 

Hotel Grand Belish Spa & Resort

Ulkomaalaisia asuu ympäri vuoden Kuşadasın, Davutlarin ja Güzelçamlın alueilla.  Heillä on oma lehti ja kulttuuritoimintaa siellä. Lehden nimi on The Ege Eye. Lehteä julkaistaan englannin kelisenä sekä hollannin kelisenä. Lehden Web osoite on www. egeeye-online.com. Ota heihin rohkeasti yhteyttä.

 

 • Davutlarin Taksin yhteistiedot
Nimi Osoite Puh.
Dilek Taksi Yazıhanesi Türkşanlı Mah. 2, Davutlar, 9460 Kuşadası, Aydın +90 256 6571110

 

Näytä suurempi kartta

 

 • Güzelçamlı

Voitte käydä Kansaliispuistossa (millipark) lähellä Güzelçamlia. Pääse edullisesti minibussilla. Milliparkin minibussit lähtee Candan Tarhan kadulta Kuşadasista. Katso kartasta

Güzelçamlı Kansallispuisto

Lisätietoja Güzelçamlısta: www.guzelcamli.com

 

Näytä suurempi kartta

 

Cincin`in kylä

Tariş Figs, Raisins, Cotton and Oil Seeds Agricultural Sales Cooperatives Unions

Oliivimylly Cincin`in kylässä

 

 • Aydın

Aydın

 

Minulla ei ole suomen kielellä tietoja. Lähetä jos sinulla on.

www.aydin.gov.tr ja www.aydin-bld.gov.tr

 

 

 

 

Aydınin sää

Laventeli (Gargan) on Aydınin aluen vuoristo kasvi.

Cincin`in kylä

Kuşlarbeleni

 

 • İzmir

İzmirIzmirin MessutIzmir on Turkin kolmanneksi suurin kaupunki ja siellä on Turkin toiseksi suurin satama. lzmir on hyvin kansainvälinen kaupunki ja vilkas liike-elämän keskus.

Kaupunki perustettiin noin 2000 eKr. Ensimmäisellä vuosituhannella eKr. silloinen Smyrna oli joonialaisten tärkeimpiä kaupunkeja ja Homeroksen uskotaan asuneen siellä. 600-luvulla eKr. lyydialaiset tuhosivat kaupungin ja se oli vain kyläpahanen 900-luvulle asti, jolloin Aleksanteri Suuri rakensi sen uudelleen.

 

Izmirin sääPalmujen reunustamien rantabulevardien takana kaupunki kohoaa terassimaisesti kohti ympäröiviä kukkuloita. lzmirin basaarin Kemer Altı Çarşısın tavaravalikoima on suunnaton.

 

Alaçatı - İzmir

 

Izmir: Egeanmeren helmi

Turkin kolmanneksi suurin kaupunki lepää kuin amfiteatteri yhdellä maan kauneimmista lahdista. Palmuilla reunustettu rantakatu hienon hiekkarannan tuntumassa kristallinkirkkaan Egeanmeren rannalla lumosi Homeroksen kauan sitten. Hän kirjoitti Ilias-eepoksensa sataman ja kylpylän lempeän ilmapiirin innoittamana. Nykyäänkin Izmir on vilkas monipuolinen kulttuurikaupunki. Maamerkki ”Saat Kulesi”, kellotorni, on eräs kaupungin huomattavimmista nähtävyyksistä.

www.izmir.bel.tr ja www.izmir.gov.tr, Izmir Fair

İzmir Gediz Deltası

İzmirin kaupunkikiertoajelu

Finnmatkat järjestää kaupunkimatka bussilla Kuşadasısta İzmiriin. Perillä jatketaan lautalla Bostanliin ja basaarille ja edelleen bussilla Karşıyakasta Kemeraltın basaarille. Kaupunkikiertoajelu, lounas ei sisälly hintaan.
Hinta n. 35 e, 4-11-vuotiaat lapset n. 18 e. Lähde: Finnmatkat

 

 • Bergama

Bergama

 

 • Foça

Foça

Foça sijaitse lähellä Izmiriä. Foça on purjehdus, purjelautailu ja monien muiden aktiviteettien Mekka.

 

 • Datça

Datça

 

 • Didim

Medusa

 

 

 

Minulla ei ole suomen kielellä tietoja. Lähetä jos sinulla on.

Kunnan kotisivut: www.didim-bld.gov.tr

 

 

 

 

 

Didim

 

 • Fethiye

 

FethiyeFethiyen sää

 

 • Milet

Milet

Milet

Miletissä pelto

 

 • Afrodisias

Afrodisias

Afrodisias

 

 • Sultanhisar Nysa

Nysa Parlementti

Nysa

Lisätietoja: http://www.nysaandacharaca.com/

 

 • Efesos (Efes)

EfesGustaf ja Silvia 2006

www.selcuk.gov.tr

Marmorikaupunki Efesos sijaitsee lzmirin ja Kuşadasın välillä. Tämä kreikkalais-roomalainen suurkaupunki, joka perustettiin noin 1000 eKr., on niin hyvin säilynyt, että vieläkin siellä aistii muinaisen loiston. Vuoren rinteellä on 24.000-paikkainen amfiteatteri, joka rakennettiin helleenisellä kaudella. Marmorikadulla on roomalaisten ajoilta peräisin oleva Celsuksen kirjasto. Artemin temppeli on yksi antiikin ajan seitsemästä ihmeestä. Efesos on ehkä yksi parhaiten säilyneistä antiikin kaupungeista.

Selçukin museo

Selçukin museo

Selçukin museo

 

 • Mariantalo

Mariantalo

Mariantalo

Mariantalo pyhävesi

 

 • Pamukkale

Pamukkale

www.pamukkale.gov.tr

Nimi merkitsee "puuvillalinnaa" ja se kuvaa hyvin tätä paikkaa. Kuumista lähteistä virtaava mineraalipitoinen vesi on vuosituhansien kuluessa muodostanut vuoren rinteelle valkoisia kalkkiputouksia ja altaita. Kuumien altaiden veden lämpötila on 35 - 50 astetta ja sen hoitavat vaikutukset tehoavat erityisesti sydän- ja hermosairauksiin. Kalkkikivialtaisiin meneminen on kielletty luonnonsuojelusyistä.

 

Bodrum

Hedorotoksen syntymäkaupunki Halikarnassos eli nykyinen Bodrum sijaitsee 270 kilometriä lzmiristä etelään. Kaupungissa on noin 30.000 asukasta, jotka ansaitsevat elantonsa kalastuksella, veneen rakennuksella, maanviljelyksellä, matonkudonnalla ja matkailulla.

Bodrum on Turkin kansainvälisimpiä matkailukeskuksia, jossa voit nauttia all-inclusive -hotellien mukavuuksista, tehdä ostoksia kaupungin vilkkaassa keskustassa tai rentoutua hiekkarannoilla tai hotellin uima-altaalla. Bodrumin ilta- ja yöelämä on Turkin värikkäintä ja vilkkainta ja jatkuu aamunkoittoon asti.

Bodrumin kirkkaat vedet ovat loistavia sukelluskohteita riuttojensa, luoliensa ja vaihtelevan ja värikkään vedenalaisen elämänsä vuoksi. Kaupungin ympä­ristössä on monia viehättäviä lomakyliä, joihin voit tutustua joko vuokratulla autolla tai dolmuşbussilla.

Kaupungissa on kuningas Mausoluksen hauta, joka on yksi maailman seitsemästä ihmeestä sekä Bodrumin linna, joka edustaa ristiretkeläisten arkki­tehtuuria.

Bodrum, Türkiye / Kempinski Hotel Barbaros Bay

Bodrumin sääBodrumissa on vastikään avattu moderni lentokenttä, jonne on päivittäin useita suoria lentoja lstanbulista. Bussimatka esimerkiksi Marmariksesta Bodrumiin kestää kolmisen tuntia. Bodrumin ympäristössä on monia viehättäviä lomakyliä, joihin voit tutustua joko vuokratulla autolla tai dolmuş-bussilla. Lisätietoja Bodrumista:

www.bodrum-info.org - www.bodrum-bodrum.com

 

Matkusta MarmarikseenMarmariksen historia alkaa siitä, kun kaarialaiset saapuivat sinne 3400 eKr. Kaarian jälkeen Marmaris on ollut mm. Egyptin, Joonian, Lyydian ja Persian hallussa. Muinainen Marmaris oli tärkeä pysähdyspaikka Anatolia-Rhodos-Egypti kauppatien varrella. Kaupungin ainoa historiallinen nähtävyys on sulttaani Suleiman Suuren 1500-luvulla rakentama puolustus-linnoitus, jolta on hieno näköala yli kaupungin. Marmariksen ympäristö sen sijaan tarjoaa yllin kyllin historiaa. Marmaris sijaitsee mäntyä kasvavien vuorenrinteiden suojaamassa kauniissa lahdenpoukamassa Egean-meren ja Välimeren kohtauspaikassa. Kaupunki on vilkas ja rento lomakohde nykyaikaisine hotelleineen1 ravintoloineen, uimarantoineen ja huvittelupaikkoineen. Se on ollut suomalaisten suosikkikohde jo pitkään, joten siellä tulee hyvin toimeen suomen-kielellä.

Marmariksen sääMarmariksen vedet ovat ihanteelliset uimareille, sukeltajille ja purjehtijoille. Ranta sopii hyvin lapsille, koska se on suojaisassa lahdenpohjukassa. Marmariksessa on myös vesipuisto ja tietenkin turkkilainen sauna.

Dalyan on lähellä Marmaris

Kaupungissa on paljon sekä turkkilaisia että kansain­välisiä ravintoloita ja pikaruokaketjuja. Sataman tunnelmalliset ravintolat tarjoavat aitoa turkkilaista ruokaa, jota voit nautiskella samalla kun katselet auringon laskua mereen.

Palmujen reunustama valaistu rantabulevardi on suosittu kävelykohde. Kävelyretken päätteeksi voit poiketa baariin tai ravintolaan kuuntelemaan musiik­kia ja katselemaan kansantanssiesityksiä tai diskoon tanssimaan auringonnousuun asti. Vanhassa kau­pungissa sijaitseva kapea Baarikatu on nähtävyys sekä päivällä että etenkin illalla.

 

Marmariksesta voit tehdä kahden päivän bussiretken Efesokseen ja Pamukkaleen. Efesoksessa poiketaan Neitsyt Marian kodissa, Artemiin temppelissä ja 2000 vuotta vanhassa amfiteatterissa. Pamukkalessa näet ainutlaatuiset valkoiset kalkkikivialtaat ja voit uida terveellisessä ja nuorentavassa kuuman lähteen vedessä.

 

Marmariksesta on vain 45 minuutin matka Rodokselle Kreikan puolelle nopealla kantosiipialuksella. Laiva lähtee aamulla ja palaa illansuussa, joten retkellä jää sopivasti aikaa tutustua vaikka Rodoksen vanhaan kaupunkiin.

 

Dalyanin ranta on yksi hyvin harvoista jäljellä olevista Carretta Carretta -kilpikonnan lisääntymispaikoista.

Kalastaja venen omistaja Okan CoşkunVeneretkellä Dalyaniin näet korkealle kalliorinteeseen hakatut kaarialaiskuninkaiden haudat ja saatat jopa nähdä vedessä polskivia kilpikonnia. Retkellä poiketaan pieneen muta- ja rikkikylpylään. Kylpemi­nen ensin muta- ja sitten rikkialtaassa nuorentaa.

 

Dalyanissa voi vuokrata koko päiväksi kalastaja venettä ja grillata onkimianne tai ostamianne kaloja, sinirapuja.  Samalla voit bongata hyvin harvinaisia jäljellä olevia Carretta Carretta -kilpikonnia. Minä suosittelen  Okan Coşkun nimistä kalastajaa. Soita tai lähetä viesti hänelle saat edullisesti vuokrattua venettä. Hänen kännykkä numero on  +90 535 940 3476.

 

Dalyan

Marmaris on myös erinomainen aloituspaikka Blue Voyage gulet-risteilylle joko Egeanmeren tai Väli­meren suuntaan. Voit myös ajaa taksiveneellä tai dolmuşbussilla läheiseen Içmelerin kaupunkiin, tehdä veneretken rauhalliselle Paratiisisaarelle tai osallis­tua jeeppisafarille läheisiin vuoristokylin.

 

Marmariksesta kannattaa ostaa tuliaisiksi laadukkaita ja edullisia nahkatuotteita, kupari- ja messinki­esineitä, koruja, käsinsolmittuja mattoja, tekstiilejä ja kirjontatöitä sekä männyntuoksuista paikallista hunajaa çambalı.

Lisätietoja: www.marmarisinfo.com - www.marmaris-online.com - www.mymarmaris.com - http://www.edu.lahti.fi/~setola/index.html

Lähde: Turkin Valtion Matkailutoimisto, Helsinki 

Kütahya Suurmoskeija

Kütahyan Maakunta

 

 

Finnair Logo 120x60

logo_czech 9582_lgo_czech_airlines Image Banner 120 x 60

Nuori, dynaminen, ahkera ja yritteliäs!

 

Kirjanmerkki / Jaa

Käyttäjä(t)