Ympyrä2001.GIF (4071 bytes)

Sivakk2vari.gif (6928 bytes)
N:o 2 / 2000
Heinola Ladun jäsenehti Internetissä

TAKAISIN
ETUSIVULLE
LATULAISET !!!
Vääjäämättä vuosi on kääntynyt jälkipuoliskolle, kesäsateineen ja paisteineen on muistojen joukossa. Keväällä vietimme toimintamme 30v. juhlat Karhulammen kodalla. Tilaisuus onnistui hyvin, joten kiitokset jäsenistölle runsaslukuisesta osallistumisesta ja järjestelyihin osallistuneille hyvin hoidetuista järjestelyistä juhlamme onnistumiseksi.
    Neljäs vuosikymmen on jo kulumassa hyvää vauhtia.Syksyn tominnat ovat käynnistymässä, ohjelmassahan on jälleen perinteinen Juustopolkutapahtuma 24.9. Ilvesmaraton on 21.10, Pikkujoulun vietämme jälleen Latumajalla totutuin menoin 7.12 ja syyskokouksen pidämme 27.11.
    Kaamoshiihtoviikko viikolla 46 on käsillä marraskuun puolivälissä, tilaa on vielä jäljellä, joten nyt kannattaa lähteä hankkimaan pohjakunto talvea varten, matka on tosi edullinen.
Ensikesänä on VII Kansainväliset Kuntoiluolympialaiset Itävallassa, sinne on Heinolasta lähdössä edustava joukko, mukaan mahtuu vielä. Päätökset ja ilmoittautumiset mukaan lähdöstä on tehtävä lähiaikoina, näin varmistamme majoituspaikat mahdollisimman läheltä kisa-aluetta. Retkestä tulee varmasti mieleenpainuva, uskon niin. Olenpa itsekkin mukaan lähdössä sille matkalle. Vetäjäksi matkalle on lupautunut Risto Kalermo.
    Heinolan lähialueelle on rakennettu hyvä laavu ja kotaverkosto, myös reittejä näille on paranneltu. Usen tulee mieleeni, että toivottavasti nämä säilyisivät siisteinä ja ehyinä mahdollisimman kauan! Tärkeätä olisi, että polttaisimme tai toisimme pois viemämme roskat, myös naapurin sinne "unohtamat" voisimme hoitaa samalla. Parasta valvontaa on ahkera reittien ja laavujen käyttö ja mikäli havaitsemme puutteita tai ilkivallantekoja ilmoittaisimme niistä vapaa-aikatoimistoon mahdollisimman pian, näin paikat saataisiin kuntoon nopeasti.
Me latulaiset olemme lupautuneet osallistumaan tarvittaessa maastoetsintöihin, jos joku henkilö katoaa metsään lähialueellamme. Muistuttaisin etsintäryhmään ilmoittautuneita ko tehtävästä, pidäthän minut tietoisena puhelinumeromuutoksista. Myös uusia etsiöitä aina tarvitaan, jos tunnet halukkuutta etsintäryhmätyöskentelyyn ota yhteyttä minuun, tähänkin joukkoon mahtuu henkilöitä lisää. Työ on tosi tärkeätä!
    Usein aloitamme keväällä säännöllisen kuntoilun, kesälomalla se tahtoo aina unohtua. Nyt on jälleen se aika jolloin on otettava itseä niskasta kiinni ja jatkettava säännöllistä liikkumista. Säännöllisen kuntoliikunnan, olipa se mitä hyvänsä, ansiosta varmasti jaksamme paremmin kestää talven rasitukset.
HYVÄÄ SYKSYÄ LATULAISET, NÄHDÄÄN KUNTOREITEILLÄ!!
Puheenjohtaja

30-vuotisjuhlat Karhulammella 23. 5. 2000
Katso lisää 30-v. juhlakuvia omalta sivultaan.

Suomen Urheiluopistolta Seppo Hokkanen esitti tervehdyksen laulaen juhlivalle Heinolan Ladulle. Sanat Sepon, sävel Nocturne - Ruislinnun laulu.
S Hokkanen laulaa.JPG (20436 bytes)
Teille laulan Latu-Heinolamme, sydämeni suuri rakkaus
Onnenlaulu soipa säveleinä, tässä Teille Ilvespakkaus

Ette enää aja virvatulta, onhan edessänne luontopolku
Laajentuu taas uusi Latupiiri, aika rientää - heiluu Latuviiri

Edessänne onnellinen tie, tänne Karhulammelle taas vie.


Tulevaa toimintaa: ks pääsivulta

IVV 2001 matka Seefeldiin
Hotel GLAS, hotelli johon Heinolan Latulaiset
majoittuvat Seefeldissä. Ilmoittaudu 20. 10. mennessä.
Hotel GLAS.GIF (40800 bytes)


Sirkka polkaisi:
Kyrönkankaan pyörävaellus 9.-11.6. 2000

Luettuani Latu- ja Polku-lehdestä kyseisestä tapahtumasta, innostuin sen verran asiasta, että soitin matkan oppaana toimivalle Altti Luomalle ja pyysin tarkempia tietoja tapahtumasta. Muutaman päivän tuumailtuani päätin ilmoittautua matkaan.
    Tapahtuma järjestettiin jo kymmenennen kerran. Menin henkilöautolla täältä Heinolasta Tampereelle Julkujärven retkeilykeskukseen, josta oli linja-autokuljetus Kauhajoen Nummijärvelle, mistä vaelluksen lähtö tapahtui. Saunoimme, söimme iltapalaa ja nukuimme ensimmäisen yön leirintäalueen mökeissä.
    Lauantaina 10.6. lähdimme pyöräilemään klo 9.00 auringon paistaessa. Ajoimme Kyrönkankaan museotietä Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistoon, missä tutustuimme alueeseen lintutornista ja teimme 5 km:n kävelyn pitkospuupolkua pitkin aidolla pohjoissatakuntalaisella keidassuolla, Kauhanevalla. Suoalueen keskellä olevassa Kauhalammessa pari tyttöä kävi uimassa.
    Jatkoimme matkaa harjujonoa pitkin Karvian kunnan majalle, Karvianjoen varteen, jossa nautimme päiväkahvit. Sieltä jatkoimme Kyrönskanssin, sotilastukikohdan, kautta puolustusvoimien ampuma-alueen läpi Niinisaloon, missä pidettiin taukoa. Täältä matka jatkui Kuninkaanlähteen lomahotelliin.
    Sunnuntaina 11.6. lähdimme liikkeelle jo klo 7.00. Matkaa jatkettiin Hämeenkankaan harjujonoa Jämille. Tässä vaiheessa sateli hiukan ja ukkonenkin jyrähteli, mutta sadetta ei tullut edes siinä määrin, että olisi tarvinnut sadetakkia. Jämin jälkeen pysähdyimme nauttimaan Uhrilähteelle lähteen raikasta vettä. Seuraava pysähdys oli Vatulassa, reserviläisten leirikeskuksessa. Vatulasta jatkoimme Hämeenkyrön Kyröspohjaan, "Sillanpääläisten maisemien" läpi maisemakahvilaan. Täältä ajoimme vanhaa 3-tietä Sasin kautta Julkujärvelle, jonne pyöräily päättyi.
    Matkaa kertyi lauantaina 70 km ja sunnuntaina 80 km. Julkujärvellä saunoimme ja söimme ja Altti Luoma jakoi kunniakirjat osanottajille.Yhteensä pyöräilijöitä oli Nurmijärveltä lähdettäessä 36. Muutamat olivat mukana vain osan matkaa.
Kotiinpäin ajellessani kävin läpi tapahtumaa. Reitti, jota ajoimme oli metsäpolkuja, kankaita ja suurelta osin sorateitä, joten autoilijoista ei ollut haittaa. Suosituksena oli leveävanteinen pyörä, eikä kolmea tai useampaa vaihdetta.
    Kaikkien pyörät toimivat moitteetta. Pari kaatumista tapahtui, toinen soratiellä ja toinen metsäpolulta pehmeästi mättäälle. Hauskaksi tapahtuman teki myös lukuisa raumanmurretta puhuvien joukko. Hitaana hämäläisenä olisi melkein tulkki ollut tarpeen. Kaikenkaikkiaan retki oli onnistunut ja antiosa kokemus. Jään odottelemaan seuraavaa "tuonne minäkin haluan lähteä" retkikohdetta.
    Sirkka Leporinne


Utsjoen ruskaviikko 36/-99
Matka Heinolasta Utsjoelle kesti 17 tuntia kuuden pysähdyksen helpottamana! Majapaikkamme oli vaatimaton hotelli Pohjantuli, joka oli toiminut paikkakunnan vanhainkotina ja remontti oli vielä pahasti kesken. Ystävällinen hotellin henkilökunta auttoi unohtamaan pienet puutteet huoneiden varustuksessa ja tietysti majoituksen hintakin oli kohtuullinen. Välillä uhkasi vedenpaisumuskin sisällä, mutta mistäpä ei urheat ulkoilijat selviäisi!
    Hotelli sijaitsi ihanteellisesti Utsjoen kirkon ja kirkkotupien läheisyydessä Mantojärven rannalla. Järven toisessa päässä saimme ihailla paikallista Ailigasta! Kirkon luota lähtivät merkityt polut tunturiin mm Utsjoen keskustaan oli 10 kilometrin matka tunturipolkua pitkin. Kevolla kuljimme yhden päivän ja Norjan retki Barentsin meren rannalle kivimetsää ihailemaan oli upea. Illat vietimme lettukesteissä nuotiolla, kirkkokonsertissa joka oli omin voimin järjestetty, laiskotellen ja voimistellen sekä lauluiltoja viettäen. Kaikkea oli tarpeeseen varalle jäi vain muistot TODELLA RAUHALLISESTA RUSKAVIIKON VIETTOPAIKASTA. (huom! tarpeeseen ja varalle on matkalla olleen sisäpiirin vitsi)
     Pirre


Heinolan Ladun jäsenmaksut v. 2000
1. jäsen 70.-
2. jäsen 30.-
Lapset 5.-
Perhejäsenmaksu 100.-
Jäsenetuina saat Latu ja Polku, sekä Sivakka lehdet ja monenlaista liikunataan, ulkoiluun, retkeilyyn ja kuntoluun liittyvää toimintaa.