PÄIJÄNNE CUP                    KILPAILUN SÄÄNNÖT 2002

 

Kilpailupäivät:     Jämsä         ti 25.6                            ilm. alk.       klo 16.00

                             Hartola       ti 30.7                            ilm. alk.       klo 16.00

                             Lahti           la 21.9  kestävyysajo       ilm. alk.       klo 10.00

 

 

KILPAILUISSA NOUDATETAAN KARTING SÄÄNTÖKIRJAN 2002 SÄÄNTÖJÄ SEURAAVIN TÄSMENNYKSIN:

 

Luokat:          Harrastajat alle 8 v, 8v ja vähintään 9-vuotiaat (iän määrää kilpailijan ikä ensimmäisen kilpailun ilmoittautumispäivänä), Cadetti, Mini, Raket/jun, Raket, Yamaha/jun, Yamaha sekä mahdolliset muut kilpailuluokat. Kilpailija saa ajaa kaikki osakilpailut aloittamassaan luokassa. Saa myös siirtyä lisenssin noustessa ylempään luokkaan. Pisteet lasketaan vain yhdestä luokasta.

 

Osallistujat:   Itä-Hämeen FK-kerhon, Lahden FK-kerhon, Jämsän Äijien, Heinolan UA:n, Laukaan Moottorimiesten, Jyväskylän FK-kerhon, Lievestuoreen UA:n ja Pertunmaan UA:n jäsenet joilla on kyseisen seuran lisenssi. Harrastajilla tulee olla harrastajalisenssi ja huoltajilla huoltajalisenssi/ohjaajalisenssi.

 

Ajotapa:         Aika-ajo

                        1. osakilpailussa ajetaan aika-ajo ja 2 finaalia, toiseen finaaliin lähdetään 1. finaalin tulosten mukaan. Toisen osakilpailun 1. finaali ajetaan myös 1. osakilpailun aika-ajon tulosten perusteella. Jos ei ole osallistunut aika-ajoon, mutta ajaa kuitenkin seuraavassa osakilpailussa, joutuu aloittamaan kilpailun joukon viimeisenä. Useamman tällaisen kilpailijan kohdalla keskinäinen järjestys arvotaan.

                        Selkeästi epäonnistuneen aika-ajon voi uusia. Loppukatsastuksessa suoritettu hylkäys johtaa myös aika-ajotuloksen hylkäykseen.

 

                        Finaalit

                        Jämsässä ja Hartolassa ajetaan kaksi finaalia. Ensimmäiseen finaaliin lähdetään aika-ajon perusteella ja toiseen ensimmäisen tulosten perusteella.

                       

                        Lahden kestävyysajo

                        Lahdessa ajetaan cupin finaali kestävyysajona. Kestävyysajon lähtöjärjestys määräytyy kolmen parhaimman Jämsässä ja Hartolassa ajetun finaalin mukaan, siten että jokaisesta finaalista saa pisteitä seuraavasti: 1. - 0, 2. -2, 3. -3, 4. - 4, jne. Jos ei osallistu, on pisteiden määrä luokan osanottajamäärä  osakilpailussa + yksi piste. Vähiten pisteitä kerännyt kuljettaja lähtee masterina, toiseksi vähiten toisena, jne. Tasapisteissä ratkaisu suoritetaan sääntökirjan Cup-kilpailusääntöjen mukaan (12.3. s.61).

 

                       Lopputulokset määräytyvät kolmen parhaimman finaalin ja kestävyysajon yhteispisteiden mukaan.

 

Renkaat:        Harrastajien saderenkaat ovat vapaasti valittavissa, poislukien Cadetti.

 

Palkinnot:      Kaikki palkitaan, sekä luokkien parhaat palkitaan kiertopalkinnoin. Lisäksi Jämsän ja Hartolan toisen finaalin kolme parasta palkitaan heti kilpailun jälkeen.

 

Osallistumis- 

maksu             20€, joka oikeuttaa osallistumaan jokaiseen osakilpailuun, sisältäen EA-ryhmämaksun, jota ei siten peritä erikseen.

 

Ilmoittautuminen

                       Ilmoittautuminen kirjallisesti ennakkoon 1. osakilpailun järjestävälle seuralle 7 päivää ennen kilpailua. Seuraavissa kilpailuissa ilmoittautuminen kirjallisesti paikan päällä.

 

Jokainen kilpailunjärjestäjäseura huolehtii itse ilmoittamisesta seuran alueen karting –vastaavalle. Jokaisessa kilpailussa on tuomaristo johon kuuluu yksi edustaja jokaisesta kilpailuun osallistuvasta seurasta. Järjestävä seura nimeää myös valvojan.

Järjestävä seura vastaa toimihenkilöiden hankkimisesta parhaalla katsomallaan tavalla.

Tuntia ennen kilpailun alkua ei enää peritä ratamaksuja.