Lahden FK-kerhon yleisöajon ohjeet

Ajoaika on maanantaisin klo 18.00 - 19.55 toukokuun alusta syyskuun puoliväliin.Sateella ei ajeta eikä kilpailuiden jälkeisinä hiljaisina päivinä.

Ajaminen radalla tapahtuu omalla vastuulla varovaisuutta ja huolellisuutta noudattaen huomioiden muut radan käyttäjät.

Varikon lähtöalueella on roskapönttöä pöytänään pitävä henkilö, joka kirjaa eri autojen ajovaraukset listalle. Maksu suoritetaan varausta tehdessä. Raha palautetaan, jos ajo estyy auton rikkoutumisen tai muun varaajasta riippumattoman syyn takia. Rata-aikaa on 10 minuuttia, jona aikana ehtii ripeä kuljettaja ajaa noin kymmenen ratakierrosta. Rata-aikaan luetaan myös pyörähdysten ja ulosajojen viemä aika.

Ajovuoroa odotellessa on sinun syytä sovittaa ajohaalari päällesi ja katsoa sopivat ajohanskat. Näitä löytyy sekä kankaisina näppylähanskoina että nahkarukkasina. Kypärähupun käyttö edistää hygieniaa, koska edellisen ajajan jäljiltä kypärä voi olla hikinen. Kypärän käyttö radalla on pakollista. Alkoholin vaikutuksen alaiset eivät radalla aja.

Avustaja käynnistää JunA, Raket 85, Raket 120 ja Junior A autot sähköstartilla ja Raket 60 auton narusta vetämällä.

Radalle mennään ratavarikon kiihdytyskaistaa pitkin ja palataan vastaavasti radan ulkolaidassa olevaa hidastuskaistaa pitkin. Kiihdytyskaistalla katsotaan taakse ja varotaan radalla ajavia. Hitaasti ajaessa ja radalta poistuttaessa nostetaan toinen käsi pystyyn merkiksi muille ajajille.

Jos auto radalle, kuljettava nostaa kädet ylös varoitukseksi muille ajajille ja pysyy autossa. Avustajat tulevat käynnistämään auton. Vapaakytkimellisissä autoissa on mahdollista jatkaa matkaa varovaisuutta noudattaen eli pyörähtänyt väistää muita radalla ajavia ja vasta sitten jatkaa ajoaan.

Kerhon autot:

Autojen hallintalaitteet ovat ohjauspyörä, kaasu ja jarru. Vaihteistoa ei ole. Moottori on kaksitahtinen bensiinimoottori.

Kadet 1, 2, 3 ,4, 7 ja 212: Noin 125 - 140 cm:n kokoisille lapsille tarkoitettu kartingauto. Raket 60 moottori, tehoa 5,5 hevosvoimaa.

Raket 1: Lasten penkillä varustettu CRG-merkkinen kartti. Raket 85 moottori, tehoa 8,5 hevosvoimaa 9500 kierroksella minuutissa.

Raket 9: Aikuisten penkillä varustetut Dino-runkoiset autot. Raket 85 moottori, tehoa 8,5 hevosvoimaa 9500 kierroksella minuutissa.

Raket 120 : CRG-rungoilla varustetut aikuisten karting-autot. Raket 120 kuutiosenttimetrin moottori, tehoa noin 14 hevosvoimaa 11000 kierroksella minuutissa.

Junior A  autoissa on vahvempi runko ja 100 kuutiosenttimetrinen moottori, tehoa noin 20 hevosvoimaa 17000 kierrosta minuutissa.

Pipon formula karting-rata on 987 metriä pitkä ja 8 metriä leveä. Valmistumisvuosi on 1980 ja rata on asfaltoitu uudelleen elokuussa 1999. 

Uudella asfaltilla rataennätyksen 40,669 ajoi 17.-19.8.2001  Lahti SM Racing kilpailussa Marko Kilpiö formula 250 luokan autolla.

 

Alkusivu

Tapahtumat

Hallitus

Jäseneksi

Linkit