PÄIJÄNNE CUP KILPAILUN SÄÄNNÖT 2001

 

Kilpailupäivät:     Hartola       12.6   kilpailulisenssiläiset        klo 17.00

                             Hartola       13.6  harrastajat                     klo 17.00

                             Jämsä         17.7   kaikki                              klo 17.00

                             Lahti            1.9    kestävyysajo kaikille        klo 9.00

 

 

KILPAILUISSA NOUDATETAAN KARTING SÄÄNTÖKIRJAN 2001 SÄÄNTÖJÄ SEURAAVIN TÄSMENNYKSIN:

 

Luokat:          Harrastajat alle 8 v, ensimmäisen kilpailun ilmoittautumispäivään mennessä  8 v. täyttäneet ja vanhemmat, Cadetti, Mini, Raket/jun, Raket, Yamaha/jun, Yamaha sekä mahdolliset muut kilpailuluokat. Kilpailija saa ajaa kaikki osakilpailut aloittamassaan luokassa. Saa myös siirtyä lisenssin noustessa ylempään luokkaan, paitsi harrastajat. Pisteet lasketaan vain yhdestä luokasta.

 

Osallistujat:   Itä-Hämeen Fk-kerhon, Lahden FK-kerhon, Jämsän Äijien, Heinolan UA:n, Laukaan Moottorimiesten, Jyväskylän FK-kerhon ja Lievestuoreen UA:n jäsenet.  Jäsenmaksut pitää olla maksettu. Tuloksiin tulee  lisenssissä olevan seuran nimi. Harrastajilla tulee olla harrastajalisenssi, ja huoltajilla huoltajalisenssi/ohjaajalisenssi.

 

Ajotapa:         Aika-ajo

                       Aika-ajo ajetaan vain Hartolassa, jonka mukaan lähdetään Hartolan ja Jämsän ensimmäiseen finaaliin. Jos ei ole osallistunut Hartolassa aika-ajoon, mutta ajaa kuitenkin Jämsässä, joutuu aloittamaan kilpailun joukon viimeisenä. Usemman tälläisen kilpailijan kohdalla keskinäinen järjestys arvotaan.

                        Selkeästi epäonnistuneen aika-ajon voi uusia.

 

                        Finaalit

                       Hartolassa ja Jämsässä ajetaan kaksi finaalia. Ensimmäiseen finaaliin lähdetään aika-ajon perusteella ja toiseen ensimmäisen tulosten perusteella.

                       

                        Lahden kestävyysajo

                       Lahdessa ajetaan cupin finaali kestävyysajona. Kestävyysajon lähtöjärjestys määräytyy kolmen parhaimman Hartolassa ja Jämsässä ajetun finaalin mukaan, siten että jokaisesta finaalista saa pisteitä seuraavasti: 1. - 0, 2. -2, 3. -3, 4. - 4, jne. Jos ei osallistu, on pisteiden määrä luokan osannottajamäärä + yksi piste. Vähiten pisteitä kerännyt kuljettaja lähtee masterina, toiseksi vähiten toisena, jne. Tasapisteissä ratkaisu suoritetaan sääntökirjan Cup-kilpailusääntöjen mukaan (12.3. s.61).

 

Renkaat:        Harrastajien saderenkaat ovat vapaasti valittavissa.

 

Palkinnot:      Kaikki palkitaan, sekä luokkien parhaat palkitaan kiertopalkinnoin. Lisäksi Hartolan ja Jämsän toisen finaalin kolme parasta palkitaan heti kilpailun jälkeen.

 

Osallistumis- 

maksu             100mk, joka oikeuttaa osallistumaan jokaiseen osakilpailuun, sisältäen EA-ryhmämaksun, jota ei siten peritä erikseen.

 

Jokainen kilpailunjärjestäjäseura huolehtii itse ilmoittamisesta seuran alueen karting -vastaavalle. Jokaisessa kilpailussa on tuomaristo johon kuuluu yksi edustaja jokaisesta kilpailuun osallistuvasta seurasta. Järjestävä seura nimeää myös valvojan.

 

Tuntia ennen kilpailun alkua ei enää peritä ratamaksuja.