Okeroisten Mylly
 Kotipellontie 46, 15820 LAHTI
takaisin etusivulle

YHTEYSTIEDOT
MYLLY
Mylly

Okeroisten Mylly on tyypillinen vanha maalaismylly jonka toiminta on perustunut maanviljelijöiden omantarpeen jauhatukseen ns.tullijauhatukseen. Tällä paikalla on mylly sijainnut jo 1500-luvulta asti. Nykyinen puinen myllyrakennus on rakennettu 1930 luvulla. Alunperin käyttövoimana oli vesi, nykyään mylly toimii kokonaan sähköllä. Koneistus on uusittu kokonaan nykytekniikan mukaiseksi eikä kivipareja (oli kolme) enää ole. Vehnänjauhaminen tapahtuu valsseilla ja muiden viljojen jauhatukseen käytetään vasaramyllyjä. Viljan ja jauhojen siirto tapahtuu suljetussa putkistossa pneumaattisesti. Kauralle ja ohralle on omat kuorimakoneet.

Noin kolmekymmentä vuotta sitten aloimme hankkia viljaa lähialueen viljelijöiltä joiden viljanlaadun olimme jo todenneet hyvälaatuiseksi ja myydä jauhoja ja ryynejä suoraan myllyltä. Ne ovat tuoreita ja laadukkaita ja maukkaita. Jauhamme ja pussitamme viikoittain tuotteet kulutuksen mukaan. Me emme lisää niihin MITÄÄN LISÄAINEITA.

Periaatteemme on valmistaa puhtaasta hyvälaatuisesta kotimaisesta viljasta puhdasta hyvälaatuista kotimaista jauhoa ilman lisäaineita.

Kuvia myllystä : klikkaa tästä.Tervetuloa tutustumaan!2006 Okeroisten Mylly