Sara

 

Hannu Saraluoto                 

on syntynyt 1946 Joensuussa  mutta sukujuuriltaan karjalais-hämäläinen. Nuoruuden kasvuympäristönä oli kuitenkin Helsingin Herttoniemi, joten mausteena on ripaus ”stadin kundia”. Opiskelun jälkeen Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa alkoi lakimiestoiminta vuonna 1969. Pitkään asianajaja-yksityisyrittäjänä ensin Helsingissä ja sitten vuodesta 1973 Lahdessa, missä ensin muutama vuosi monitoimialakonsernin kiinteistö- ja yhtiölakimiehenä. Avioliitosta lastenohjaaja Päivi Saraluodon (o.s. Lindblom) kanssa on kaksi lasta eli sosionomi, musiikkiterapeutti ja Jyväskylän yliopistossa ammatin ohella opintoja jatkava Petriina Auramo ja musiikin maisteri, sellisti Olli Saraluoto – molemmat siis eri tavoin vahvasti musiikkiin sitoutuneita. Musiikki kantaa myös vävyä Kaartin soittokunnan pasuunasektion äänenjohtajaa, sotilasmuusikko ja yliluutnantti Jouko Auramoa sekä miniää samoin musiikin maisteria ja Lahden kaupunginorkesterin eli Sinfonia Lahden I-viulistia Virpi Saraluotoa (o.s. Kari).

 

Työelämästä

Hannu Saraluodon vaativana mutta antoisana kolme vuosikymmentä jatkunut asianajajan ammattiura on käytännössä päättynyt.

Harrastuksia

Lahden kauppakamarin henkilöjäsen ja sen Laki- ja verovaliokunnan jäsen, puheenjohtaja vuoden 2002 loppuun. Aktiivisesti mukana myös Suomen Yrittäjien aluejärjestön Päijät-Hämeen Yrittäjät ry:n ja paikallisen Lahden Yrittäjät ry:n toiminnoissa. Toiminut Autoliitto r.y.:n AL-lakimiehenä Lahden seudulla ja AL:n lainopillisen toimikunnan jäsenenä. Vuodet 2002- 2003 AL:n vaalivaliokunnan puheenjohtaja, aiemmin tämän järjestön liittohallituksen ja sen työvaliokunnan jäsen sekä varapuheenjohtaja. Ruotsissa 1958 perustetun kansainvälisen viiniharrastusjärjestön Föreningen Munskänkarnan suomalaiseksi keskusliitoksi vuonna 2000 perustetun Suomen Munskänkarna ry:n hallituksen puheenjohtaja 18.11.2001 – 31.12.2002. Paikallistasolla toiminut useita vuosia Viiniseura Lahden Munskänkarna ry:n hallituksessa. Rypäleviinien tuntija. Aktiivinen Mauri Sariola –kirjallisuusharrastaja Mauri Sariola –seura ry.:n  puitteissa. Toimii myös Exlibris Aboensis ry –nimisessä kirjanomistajamerkkien harrastusseurassa.

Yhteyksiä

 

e-mail

saraluoto@pp.phnet.fi

nettisivut

www.phnet.fi/public/saraluoto

puhelimet

(03) 7819060, 050-5264950 (gsm), 050-5264964 (tekstiviestit)

 

 

                     

Muokattu: 06.04.2004